Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μέχρι το 2040 στην Euroleague

Μιλουτίνοφ - Λεσόρ

i

© Intime

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μέχρι το 2040 στην Euroleague

Νίκος Καλαμπάκας 15:45 - 11.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:24 - 11.06.2024

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Euroleague, ανανεώθηκαν πρόωρα τα συμβόλαια με τις ομάδες - μετόχους για ακόμα 15 χρόνια. Ανάμεσα σε αυτές είναι και οι δύο ελληνικές, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Euroleague ήρθε σε συμφωνία με τις ομάδες - μετόχους προκειμένου αυτές να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους για 15 ακόμα χρόνια.

Η Euroleague αποτελεί το πιο ελκυστικό μπασκετικό προϊόν στην Ευρώπη, αφού το πρωτάθλημά της κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος.

Αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει και τα επόμενα χρόνια, αφού η λίγκα ήρθε σε συμφωνία με τις ομάδες - μετόχους, προκειμένου αυτές να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους για 16 ακόμα χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2040.

Η σύμβαση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αφού αυτό προβλέπεται να γίνει σε ένα έτος και η συμφωνία για ανανέωση είναι πρόωρη, κάτι που δείχνει την ικανοποίηση των συλλόγων μετόχων από την πορεία τους στη διοργάνωση και τη θέλησή τους να συμμετάσχουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Η εξέλιξη αυτή είναι ικανοποιητική τόσο για την ίδια τη λίγκα, όσο και για τις ομάδες της και τους φίλους που την παρακολουθούν.

Είναι αντιληπτό ότι όταν θα πέσουν και οι υπογραφές για την ανανέωση μέχρι το 2040, θα έχει εξασφαλιστεί το προϊόν και τα όσα θα προσφέρει μελλοντικά σε όσους λατρεύουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού η δέσμευση των ομάδων να παραμείνουν στη λίγκα, εγγυάται και την μακροπρόθεσμη παρουσία τους εκεί, προκειμένου να συνεχίσουν να κάνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, όμως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα συνάντηση των μετόχων (στις 17 ή 18 Ιουνίου), προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές και να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.