Euroleague: Βεζένκοφ και Μπέικον δυνατά στη μάχη του πρώτου σκόρερ (vids)
i

© Intime

Euroleague: Βεζένκοφ και Μπέικον δυνατά στη μάχη του πρώτου σκόρερ (vids)

Νίκος Καλαμπάκας 19:16 - 14.02.2023 / Ανανεώθηκε: 19:29 - 14.02.2023

Η Euroleague έκανε αφιέρωμα στους παίκτες που διεκδικούν το βραβείο του πρώτου σκόρερ και μέσα σε αυτούς υπάρχουν οι Σάσα Βεζένκοφ και Ντουέιν Μπέικον.

Πλησιάζοντας στην τελική ευθεία για την regular season της Euroleague δεν φουντώνει μόνο η μάχη για την πρόκριση στα πλέι οφς, αλλά και αυτή των ατομικών διακρίσεων.

Μια από τις πιο σημαντικές κατηγορίες των στατιστικών των παικτών, είναι και αυτή του πρώτου σκόρερ, όπου οι παίκτες παλεύουν να κατακτήσουν το τρόπαιο "Αλφόνσο Φορντ".

Οι παίκτες του διεκδικούν το τρόπαιο είναι πολλοί. Ανάμεσά τους υπάρχουν και δύο «ελληνικές» συμμετοχές, αφού ο Ντουέιν Μπέικον του Παναθηναϊκού και ο Σάσα Βεζένκοφ του Ολυμπιακού, είναι στη λίστα της Euroleague.

Βέσελι: «Η πιο συναρπαστική Euroleague των τελευταίων ετών»
LIGA ENDESA

17:03 - 14.02.2023

Βέσελι: «Η πιο συναρπαστική Euroleague των τελευταίων ετών»

Ο Τσέχος σέντερ μίλησε για τους στόχους του με την Μπαρτσελόνα επισημαίνοντας ότι η τωρινή του ομάδα είναι πολύ μεγαλύτερο brand από τη Φενέρ, ενώ αναφέρθηκε και στη φετινή Euroleague η οποία είναι η συναρπαστικότερη των τελευταίων ετών.

Η παρουσίαση

Ντουέιν Μπέικον:

Από την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, δηλαδή στην 6η αγωνιστική, ο Μπέικον έχει «διαλύσει» πολλές άμυνες. Από τις 17 εμφανίσεις του φέτος, μόνο σε μια είχε μονοψήφιο αριθμό πόντων, ενώ μαζί με τους Χάουαρντ (Μπασκόνια) και Μπόλτουιν (Μακάμπι) είναι οι τρεις παίκτες της διοργάνωσης που έχουν σημειώσει 30 πόντους σε παραπάνω από ένα ματς. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα έχει βρει φέτος λίγο... σκούρα, ωστόσο ο Μπέικον είναι μια μηχανή σκοραρίσματος που δε σταματάει πουθενά...

Σάσα Βεζένκοφ

Βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Αμερικάνο του Παναθηναϊκού. Ο Βεζένκοφ φέτος είναι το «κλειδί» του Ολυμπιακού στην επίθεση και έχει καταφέρει να ανεβάσει κατά 4 πόντους τον μέσο όρο του από πέρυσι (είχε 13.7 πόντους). Ο Βεζένκοφ φυσικά προσφέρει πολλά περισσότερα στον Ολυμπιακό, έχοντας ένα από τα ταχύτερα σουτ στη διοργάνωση και έχει καταφέρει να κάνει μια ήδη επικίνδυνη ομάδα, τρομακτική...

Μάικ Τζέιμς

Συνεχίζει να αποτελεί «πονοκέφαλο» για κάθε αντίπαλη ομάδα με τα τρομερά του προσόντα. Είναι ένας από τους καλύτερους πασέρ στη διοργάνωση, όμως ο μεγάλος αστέρας της Μονακό βρίσκεται ανάμεσα στους παίκτες που διεκδικούν το τρόπαιο του κορυφαίου σκόρερ. Δεν θα μας κάνει έκπληξη αν μέχρι το τέλος αυξήσει ακόμα περισσότερο τους αριθμούς του.

Ουίλ Κλάιμπερν

Αφού ενσωματώθηκε στην Εφές αυτή τη σεζόν ο Κλάιμπερν έχει καταφέρει να κάνει ντόρο και με τη νέα του ομάδα. Ο 32χρονος έχει αυτή τη στιγμή τον υψηλότερο μέσο όρο πόντων στις τελευταίες επτά σεζόν στην EuroLeague, κάτι που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό την περίοδο πριν επιστρέψει ο Shane Larkin από τραυματισμό. Πάντως ο Κλάιμπερν είδε τους αριθμούς του να μειώνονται μετά την επιστροφή του Λάρκιν όμως αναμένεται να ενισχύσει την επίθεση σε αυτό το τελευταίο μέρος της σεζόν, καθώς η Εφές προσπαθεί να εξασφαλίσει τη θέση της στα πλέι οφ.

Βασίλιε Μίτσιτς

Ο περσινός νικητής του Top Scorer Trophy έχει κατά μέσο όρο σχεδόν 3 λιγότερους πόντους από ό,τι το 2021-22, αλλά ο Micic παραμένει ένας από τους πιο δυνατούς σκόρερ της διοργάνωσης. Είναι ενδιαφέρον ότι, παρά το γεγονός ότι ο Μίτσιτς είδε τους αριθμούς του να μειώνονται, εξακολουθεί να έχει διπλάσια νούμερα για βαθμούς και στα 23 παιχνίδια που έχει παίξει αυτή τη σεζόν. Είναι παρόμοια ιστορία με τον Κλάιμπερν για τον Μίτσιτς, καθώς η Εφές θα τον αναζητήσει για να σταθεροποιήσει το πλοίο και να βοηθήσει να κλείσει μια θέση στη μετά τη σεζόν.

Λορέντζο Μπράουν

Την πρώτη εξάδα στο κυνήγι για το τρόπαιο του κορυφαίου σκόρερ ολοκληρώνει ο Μπράουν, ο οποίος σημειώνει νούμερα καριέρας στην τέταρτη σεζόν του στη διοργάνωση και την πρώτη του με τη Μακάμπι. Έχοντας υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ομάδα του Ισραήλ μέχρι το 2025, ο Μπράουν σημείωσε το δεύτερο υψηλότερο ρεκόρ πόντων στη λίγκα φέτος σε έναν αγώνα φορτώνοντας με 36 πόντους την Μπάγερν Μονάχου. Λόγω του ότι θα επιστρέψει σύντομα από τον τραυματισμό, ο Μπράουν αναμφίβολα θα έχει πολύ την μπάλα στα χέρια του καθώς η Μακάμπι θέλει να κερδίσει μια θέση στα πλέι οφ.