Δέκα χρόνια έχει να πανηγυρίσει ο Παναθηναϊκός στο Palau Blaugrana - Το τρομερό σουτ του Διαμαντίδη στη νίκη του 2013 (vid)
i

© Intime

Δέκα χρόνια έχει να πανηγυρίσει ο Παναθηναϊκός στο Palau Blaugrana - Το τρομερό σουτ του Διαμαντίδη στη νίκη του 2013 (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:45 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:54 - 04.11.2023

Στις 11 Απριλίου του 2013 ο Παναθηναϊκός με το απίστευτο τρίποντο μπροστά στον Νάθαν Τζαουάι είχε προσφέρει τη νίκη στην ομάδα του μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Από τότε μέχρι και τώρα, ο Παναθηναϊκός έχει γνωρίσει μόνο ήττες στο Palau Blaugrana της Βαρκελώνης.

Την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός επισκέφτηκε τη Βαρκελώνη και κατάφερε να απολαύσει την εμπειρία στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, το ημερολόγιο έδειχνε 2013 και συγκεκριμένα 11 Απριλίου.  

Τότε στο παρκέ του Palau Blaugrana για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα ήταν (μεταξύ άλλων) ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και το... θύμα του Δημήτρη Διαμαντίδη, o Αυστραλός σέντερ, Νάθαν Τζαουάι

Αυτόν είχε συναντήσει απέναντί του ο Legend του Παναθηναϊκού, στην φάση που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Διαμαντίδης πήρε τη μπάλα για την τελευταία επίθεση των «πρασίνων» με το σκορ στο 65-63 υπέρ των γηπεδούχων. Όταν αντιλήφθηκε (και αυτό συνέβη μονομιάς) ότι οι αλλαγές στα σκριν είχαν οδηγήσει τον αργοκίνητο Τζαουάι στη δυσάρεστη θέση να τον μαρκάρει, έκανε το... παιχνίδι του. 

Αφού πρώτα τον ταλαιπώρησε και τον άγχωσε με μερικές ντρίμπλες, δημιούργησε χώρο για να εκτελέσει. Έκανε ένα βήμα πίσω και σούταρε για τρεις πόντους. Ήταν εύστοχος και 8,4'' πριν από το τέλος της τέταρτης περιόδου έκανε το 66-65 υπέρ του Παναθηναϊκού

Αμέσως μετά, ο κόουτς Τσάβι Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ για να οργανώσει μία γρήγορη επίθεση και την ίδια ώρα ο Αργύρης Πεδουλάκης έδινε κατευθύνσεις για μία πιεστική άμυνα. Ο Στέφαν Λάσμε έκανε τάπα στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο 1,7'' πριν τη λήξη, η Μπαρτσελόνα βρήκε ένα ακόμα σουτ, αλλά ο Γιασικεβίτσιους ήταν άστοχος και ο Διαμαντίδης καταγράφεται ως ο τελευταίος που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, σε μία έδρα που από τότε έχει να επαναληφθεί θετικό αποτέλεσμα. 

Το βράδυ της Παρασκευής (3/11) ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε καν να απειλήσει την Μπαρτσελόνα στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής της EuroLeague και για να σταματήσει το αρνητικό σερί θα πρέπει να περιμένει του... χρόνου. Εκτός κι αν συναντηθούν την τρέχουσα σεζόν στα Play Offs και καταφέρουν το επί μία δεκαετία ακατόρθωτο. 

Sportal Euroleague Show: Ήττα για τον Παναθηναϊκό στη Βαρκελώνη και σκληρά λόγια από τον Αταμάν

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!