Έτοιμη να καταθέσει ένσταση η Μπαρτσελόνα για τη νίκη της Ρεάλ – Η φάση για την οποία διαμαρτύρεται! (vid)
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Έτοιμη να καταθέσει ένσταση η Μπαρτσελόνα για τη νίκη της Ρεάλ – Η φάση για την οποία διαμαρτύρεται! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:25 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:10 - 27.10.2023

Το καλάθι του Γιαν Βέσελι δεν μέτρησε χωρίς καμία λογική και η Μπαρτσελόνα διαμαρτύρεται για τη συνολική διαιτησία στο Clasico της Μαδρίτης. Ετοιμάζουν τα παράπονά τους για να τα αποστείλουν εγγράφως στην EuroLeague Basketball...

Ήταν η τρίτη φορά που την τρέχουσα περίοδο η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε την Ρεάλ Μαδρίτης και η τρίτη φορά που οι Καταλανοί ηττήθηκαν. Είχαν προηγηθεί δύο αποτυχίες σε εγχώριες διοργανώσεις (το SuperCup και το ισπανικό πρωτάθλημα), αλλά τώρα το αποτέλεσμα ήταν ίδιο και για την EuroLeague

Στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης η «Μπάρτσα» επισκέφτηκε το WizInk Center της Μαδρίτης, αλλά έφυγε από εκεί απογοητευμένη και πολύ εκνευρισμένη! 

Στα τελευταία 7'30'' της αναμέτρησης η Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε μόνο με ελεύθερες βολές. Και δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκαν στη γραμμή της... φιλανθρωπίας. Μόνο και μόνο αυτό το στοιχείο έκανε νευρική την Μπαρτσελόνα και της δημιούργησε μεγάλες αμφιβολίες για τη συμπεριφορά της διαιτησίας, για την οποία βέβαια, είχαν μεγάλα παράπονα από το ξεκίνημα του αγώνα. 

Τότε που χωρίς καμία λογική και δίχως κανέναν λόγο οι ρέφερι αποφάσισαν να μην μετρήσουν ένα καλάθι του Γιαν Βέσελι, που δεν ήταν καν αμφισβητούμενο. Ήταν εύστοχο, εμπρόθεσμο και καθ' όλα... κανονικό. 

Ο Τσέχος σέντερ 2'48'' πριν το τέλος της πρώτης περιόδου έβαλε ένα σουτ από την κορυφή της ρακέτας και έκανε το σκορ 16-6 υπέρ της ομάδας του. Επειδή όμως, το χρονόμετρο του γηπέδου κόλλησε οι διαιτητές σταμάτησαν το παιχνίδι. Και η αλήθεια είναι ότι στα 6'' πριν το τέλος της επίθεσης των φιλοξενούμενων ο χρόνος... πάγωσε. Μόνο ο Βέσελι σκάρτα δύο δευτερόλεπτα από τη στιγμή που η ηλεκτρονική σήμανση σταμάτησε στο «6''» ευστόχησε και το καλάθι του έπρεπε να μετρήσει. 

Στο Βελιγράδι και στη Μαδρίτη έγινε... χαμός - 40 φωτογραφίες από τα δύο μεγάλα ντέρμπι της EuroLeague
EUROLEAGUE

10:49 - 27.10.2023

Στο Βελιγράδι και στη Μαδρίτη έγινε... χαμός - 40 φωτογραφίες από τα δύο μεγάλα ντέρμπι της EuroLeague

Η Πατρίζαν νίκησε στο σουτ τον Ερυθρό Αστέρα (88-86) στο μεγάλο ματς του Βελιγραδίου και την ίδια αγωνιστική μέρα, η Ρεάλ επικράτησε στον... πόντο (65-64) της Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη. Δύο ματς με τρομερές συγκινήσεις και ατμοσφαιρικές εικόνες. Το Sportal σας παρουσιάζει δύο photostory από την Stark Arena και τον WinInk Center.

Τελικά, οι διαιτητές -μετά από μία σύσκεψη διάρκειας τεσσάρων λεπτών- επέλεξαν να αλλάξει η κατοχή της μπάλας, να την πάρει η Ρεάλ και σαν να μην έφθανε αυτό το σκορ επέστρεψε στο 14-6. Σαν να μην είδε κανένας το σουτ του Γιάν Βέσελι να μπαίνει στο αντίπαλο καλάθι! 

Ο κόουτς Ρότζερ Γκριμάου διαμαρτυρήθηκε, αλλά αυτό δεν άλλαξε τα δεδομένα. Η Μπαρτσελόνα όμως, ετοιμάζει εγγράφως τα παράπονά της προς την EuroLeague Basketball... 

Το Sportal Euroleague Show, με όλο το ρεπορτάζ από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπασκόνια και το τρίτο ημίχρονό της