Πως περιγράφουν με μία λέξη (ή και λίγες παραπάνω) το Final Four τα «αστέρια» της διοργάνωσης (vid)

Πως περιγράφουν με μία λέξη (ή και λίγες παραπάνω) το Final Four τα «αστέρια» της διοργάνωσης (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:28 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 29.05.2024

Εκπρόσωποι των ομάδων που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση της Euroleague κλήθηκαν να απαντήσουν τι σημαίνει γι' αυτούς το Final Four του Βερολίνου. Παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού πήραν τον λόγο, όπως και αυτοί της Ρεάλ Μαδρίτης και της Φενέρμπαχτσε.

Ο κανόνας ήταν να απαντήσουν με μία λέξη την ερώτηση «Τι σημαίνει για σένα το Final Four;». Σε μερικές περιπτώσεις οι παίκτες, όλοι τους πρωταγωνιστές στις ομάδες που έχουν προκριθεί στην τελική φάση της Euroleague, χρειάστηκαν μερικές λέξεις παραπάνω, αλλά έδωσαν ο καθένας το δικό του στίγμα, που ταυτόχρονα αποκαλύπτει και τις φιλοδοξίες και τους στόχους τους.

Για τον Ολυμπιακό, που συμμετέχει για τρίτη διαδοχική σεζόν σε αυτό το επίπεδο, τον λόγο πήρε ο Λουκ Σίκμα, ο Φιλίπ Πετρούσεφ, ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Μουσταφά Φαλ, ο Μιχάλης Λούντζης, ο Μόουζες Ράιτ, ο Ίγκνας Μπραζντέικις και ο Σακίλ ΜακΚίσικ.

O πρώτος, που παίζει χρόνια στη διοργάνωση (με την Άλμπα Βερολίνου το μεγαλύτερη διάστημα) είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε Final Four και γι' αυτόν είναι «η κορυφή του ανταγωνιστικού», όπως είπε παραβιάζοντας τον μονολεκτικό κανόνα.

Ο Πετρούσεφ περιορίστηκε στο «Μεγαλείο», ενώ ο Μήτρου-Λονγκ βρήκε νόημα στη λέξη «Κληρονομιά» και για τον Φαλ προέκυψε το «ανταγωνισμός». Κάτι ανάλογο δηλαδή με του Σίκμα. Ο Λούντζης απάντησε «Βερολίνο», δίνοντας γεωγραφικό προσδιορισμό και ο Ράιτ βλέπει μία... «ευκαιρία για τίτλο», όπως και ο Μπραζντέικις, ενώ ο ΜακΚίσικ κατέληξε «στο αγαπημένο τουρνουά στον κόσμο».

Τι θα γίνει αν ο Διαμαντίδης μπει στο ΟΑΚΑ; «Θα πέσουν ντουβάρια» είπε ο Σλούκας στον γιο του θρυλικού γκαρντ του Παναθηναϊκού (vid)
EUROLEAGUE

11:21 - 19.05.2024

Τι θα γίνει αν ο Διαμαντίδης μπει στο ΟΑΚΑ; «Θα πέσουν ντουβάρια» είπε ο Σλούκας στον γιο του θρυλικού γκαρντ του Παναθηναϊκού (vid)

O Κώστας Σλούκας συνάντησε στο παρκέ του ΟΑΚΑ τον γιο του Δημήτρη Διαμαντίδη και του αποκάλυψε τι θα συμβεί αν ο πατέρας του εμφανιστεί ξαφνικά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, εκεί που... έγραψε ιστορία!

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Αντίστοιχα για τον Παναθηναϊκό το Final Four σύμφωνα με τον Κέντρικ Ναν αφορά «τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Euroleague». Για τον Τζέριαν Γκραντ είναι «Ιστορία» και για τον Ντίνο Μήτογλου «μοναδική εμπειρία». Ο Κώστας Αντετοκούνμπο εστίασε στη «Νίκη», όπως και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ ο Λευτέρης Μαντζούκας είπε «Τίτλος» και ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόσφκι «ενθουσιασμός».