Ο αλγόριθμος μίλησε: Πάνω από 67 εκατ. σενάρια για τα play-in της Euroleague!
i

© Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο αλγόριθμος μίλησε: Πάνω από 67 εκατ. σενάρια για τα play-in της Euroleague!

Χρήστος Τσάλτας 19:46 - 28.03.2024

Εξαιρετικά πολύπλοκο είναι να βγάλει κάποιος τα σενάρια για τα play-in της Euroleague. Οι πιθανότητες των ομάδων.

Τρεις αγωνιστικές απέμειναν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου της Euroleague. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει εξασφαλίσει την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν δεκάδες σενάρια για τις θέσεις που απομένουν για το πλεονέκτημα έδρας αλλά και τα play-in. Η γνωστή ιστοσελίδα basketnews με τη βοήθεια ενός αναλυτή προέβλεψε τις πιθανότητες που έχουν οι ομάδες για τα play-in της κορυφαίας διασυλλογικής μπασκετικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον αλγόριθμο της ιστοσελίδες, υπάρχουν πάνω από 67 εκατομμύρια σενάρια για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η σεζόν.

Ο αλγόριθμος υπολογίζει και τις πιθανότητες νίκης απέναντι σε συγκεκριμένο αντίπαλο και φτιάχνει περισσότερα από 100 χιλιάδες σενάρια για να προβλέψει αυτή την πιθανότητα. Η συγκεκριμένη μέθοδος, πάντως, δεν υπολογίζει τις ισοβαθμίες μεταξύ των ομάδων.

Η Αρμάνι Μιλάνο είναι μία από τις ομάδες που παλεύουν για τα play-in. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα έχιε ρεκόρ 14 νίκες και 17 ήττες και σύμφωνα με τον αλγόριθμο έχει 13,1% πιθανότητες να μπει στα play-in. H Αρμάνι παίζει με τη Ζάλγκιρις, τη Βίρτους και τη Μακάμπι τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές.

Η Παρτίζαν έχει τι περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στα play-in. Σύμφωνα με τον αλγόριθμο η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι πιθανό να μπει στα play-in σε ποσοστό 54,1%. Για την Παρτίζαν απομένουν οι αγώνες με τον Ολυμπιακό, την Άλμπα Βερολίνου και τη Βαλένθια.

Αρκετά ψηλά τοποθετεί ο αλγόριθμος και την Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Τουρκίας έχει 33,7% πιθανότητες να βρεθεί στα play-in της Euroleague. Για την Εφές απομένουν οι αγώνες με την Μπασκόνια, τη Φενέρμπαχτσε και τον Ερυθρό Αστέρα.

Σχεδόν απίθανο είναι να προλάβει τα play in η Βαλένθια. Η ισπανική ομάδα ηττήθηκε 95-80 από τη Μακάμπι στον αγώνα που άνοιξε το πρόγραμμα της 32η αγωνιστική κι το αποτέλεσμα αυτό «ψαλίδισε» τις πιθανότητές της (0,6%) για τα play in. Η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού θα αναμετρηθεί με τη Βιλερμπάν και την Παρτίζαν στις τελευταίες της αναμετρήσεις στην κανονική περίοδο της Euroleague.

Το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που απομένει, φέρνει την Μπάγερν Μονάχου με το ένα πόδι εκτός play - in της Euroleague. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έχει 1,5% πιθανότητες για να προλάβει, αφού θα πρέπει να αντιμετωπίσει κατά τη σειρά την Μπαρτσελόνα, τον Παναθηναϊκό και τη Μονακό.

Η Ζάλγκιρις είναι μία ακόμη ομάδα με ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στα play in. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, έχει σύμφωνα με τον αλγόριθμο 0,2% πιθανότητες να προλάβει. Η Ζάλγκιρις θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο, τη Μονακό και τη Ρεάλ Μαδρίτης τους τρεις τελευταίους της αγώνες στην κανονική διάρκεια της Euroleague.

Sportal Euroleague Show με Παρτίζαν - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης