O Mάρκους Χάουαρντ της Μπασκόνια περιμένει το Πορτορικάνικο διαβατήριo για να... συναντήσει τον αδελφό του (vid)

O Mάρκους Χάουαρντ της Μπασκόνια περιμένει το Πορτορικάνικο διαβατήριo για να... συναντήσει τον αδελφό του (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:23 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 13.11.2023

Λίγο μετά την «μονομαχία» των δύο Χάουαρντ στο ισπανικό πρωτάθλημα και τη νίκη του μεγάλου αδελφού, Τζόρνταν, επί τους Μάρκους της Μπασκόνια, δημοσιεύματα αποκάλυψαν πως οι δυο τους σύντομα θα γίνουν συμπαίκτες με την εθνική ομάδα του Πουέρτο Ρίκο. Απλώς, ο σταρ της EuroLeague περιμένει την έκδοση του διαβατηρίου του, για την οποία απομένουν απλώς μερικές γραφειοκρατικές λεπτομέρειες.

Ο Μάρκους Χάουαρντ τον καιρό που ήταν ανήλικος και ανερχόμενο ταλέντο είχε αγωνιστεί με τις «μικρές» εθνικές ομάδες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και η καριέρα του μέχρι το καλοκαίρι του 2022, όταν και πήγε στη Μπασκόνια, είχε περιστραφεί γύρω από το ΝΒΑ. 

Γεννήθηκε το 1999 στο Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στην καρδιά του πατρίδα του είναι το Πουέρτο Ρίκο. Η χώρα καταγωγής της μητέρας του και η εθνική ομάδα με την οποία αγωνίζεται ο αδελφός του Τζόρνταν Χάουαρντ, ο οποίος στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο ως διεθνής είχε 11,4 πόντους και 2,8 ασίστ

© ACB.COM

Τα δύο αδέλφια συναντήθηκαν προσφάτως στο ίδιο παρκέ ως αντίπαλοι και μάλιστα η Ομπραντόιρο του Τζόρνταν έκανε την έκπληξη νικώντας (έπειτα από δύο παρατάσεις) την ομάδα από τη Χώρα των Βάσκων για το ισπανικό πρωτάθλημα. Οι δύο Χάουαρντ πρωταγωνίστησαν στο παιχνίδι. Ο Μάρκους είχε 33 και ο κατά τρία χρόνια μεγαλύτερος Τζόρνταν είχε 22 πόντους

Σύμφωνα με την El Correo, τα δύο αδέλφια σύντομα θα γίνουν συμπαίκτες και συγκεκριμένα στο μέλλον αναμένεται να αγωνιστούν με την εθνική ομάδα του Πουέρτο Ρίκο. Ο Μάρκους Χάουαρντ περιμένει την τελική έγκριση της FIBA για την έκδοση του νέου του διαβατηρίου, μία υπόθεση που απλώς χρειάζεται την τελική σφραγίδα. 

Η Ομοσπονδία μπάσκετ του Πουέρτο Ρίκο έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και θέλει άμεσα να «κλείσει» η υπόθεση, έστω στο Προολυμπιακό Τουρνουά να εμφανιστούν και οι δύο ανεβάζοντας το αγωνιστικό επίπεδο της χώρας που θα διεκδικήσει μία θέση για την τελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (2024).