Σπάει τα κοντέρ η Euroleague, πιο μεγάλο από ποτέ το ενδιαφέρον του κόσμο - Ποια η προσέλευση στους «αιωνίους»

Σπάει τα κοντέρ η Euroleague, πιο μεγάλο από ποτέ το ενδιαφέρον του κόσμο - Ποια η προσέλευση στους «αιωνίους»

Sportal newsroom 13:39 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:41 - 15.01.2024

Ο κόσμος παρακολουθεί όλο και περισσότερο αγώνες Euroleague τη φετινή σεζόν, με τους αριθμούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για το επιβεβαιώνουν. Στην τετράδα των ομάδων με την μεγαλύτερη προσέλευση στην διοργάνωση ο Παναθηναϊκός, από... κοντά ο Ολυμπιακός.

Το ενδιαφέρον στην φετινή Euroleague βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Κάτι που επιβεβαιώνεται τόσο από τις αλληλεπιδράσεις στα social media, όσο και από την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα της διοργάνωσης. Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος η αύξηση του ενδιαφέροντος είναι ραγδαία και ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Στην ετήσια έρευνα της διοργανώτριας αρχής, την φετινή σεζόν παίρνουν θέση στο γήπεδο κατά μέσο όρο 10.296 φίλαθλοι, αριθμός πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κι αυτό γιατί τη σεζόν 2022-23 βρίσκονταν 8.771 φίλαθλοι κατά μέso όρο, την σεζόν 2019-20 8.676 φίλαθλοι, ενώ την σεζόν 2018-19 στις εξέδρες βρέθηκαν κατά μέσο όρο 7.935 φίλαθλοι στις εξέδρες των αγώνων της διοργάνωσης.

Πρόκειται για μια τεράστια άνοδο στους αριθμούς, που αποτυπώνει τη δυναμική της διοργάνωσης, αλλά και το ενδιαφέρον το οποίο υπάρχει σε κάθε αγώνα. Κάτι που μεταφράζεται και στους μέσους όρους των ομάδων όσον αφορά την προσέλευση κόσμου.

Οι δύο ομάδες του Βελιγραδίου, Παρτίζαν και Ερυθρός Αστέρας, έχουν κάνει... κατάληψη στην κορυφή. Αμφότερες αγωνίζονται στην Stark Arena, η οποία κάθε εβδομάδα είναι κατάμεστη, με τους «ασπρόμαυρους» να μετρούν κατά μέσο όρο 19.801 φιλάθλους, ενώ 18.888 φιλάθλους μετρούν κατά μέσο όρο οι «ερυθρόλευκοι».

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ζαλγκίρις, που κατά μέσο όρο έχει 14.935 φιλάθλους στην -σταθερά γεμάτη- Zalgirio Arena, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, με το «τριφύλλι» να προσελκύει κατά μέσο όρο 14.914 φιλάθλους. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού άλλωστε βλέπει την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται φέτος και στέκεται στο πλευρό της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Στην πεντάδα βρίσκεται η Αναντολού Εφές με 12.079 φιλάθλους κατά μέσο όρο, με τον Ολυμπιακό να φιγουράρει στην έκτη θέση με 11.323 φιλάθλους κατά μέσο όρο στις εξέδρες.