Σίγησε την κόλαση της «Stark Arena» η Ρεάλ Μαδρίτης και φώναξε ότι είναι ζωντανή!

Σίγησε την κόλαση της «Stark Arena» η Ρεάλ Μαδρίτης και φώναξε ότι είναι ζωντανή!

Νίκος Καλαμπάκας 23:32 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:42 - 02.05.2023

Μίλησε η καρδιά της Βασίλισσας στο Βελιγράδι! Μέσα στην καυτή «Stark Arena» και χάρη στο απίστευτο τρίποντο του Γουίλιαμς – Γκος στα 24’’ πριν από τη λήξη, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 82-80 της Παρτίζαν και μείωσε τη σειρά σε 2-1!

Ταβάρες και Γκος ήταν μια ομάδα μόνοι τους με τον τελευταίο να «χτυπάει» στο τέλος και τη Ρεάλ να παίρνει νίκη στην έδρα της Παρτίζαν (82-80), στερώντας από τους Σέρβους την ευκαιρία να πανηγυρίσουν την πρόκριση στο Final 4 από το τρίτο παιχνίδι. Πλέον οι Ισπανοί έχουν μια ακόμα ευκαιρία να επιστρέψουν τη σειρά στο σπίτι τους. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Παρτίζαν και Ρεάλ Μαδρίτης είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς από το δεύτερο παιχνίδι της σειράς και το μόνο βέβαιο ήταν ότι οι δύο αντίπαλοι είχαν πάρει «ζεστά» τον αγώνα του Βελιγραδίου, καθένας για τους δικούς του λόγους.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα φοβερό κοινό, αποφασισμένο να μπει στην εξίωση του αγώνα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν τα... ρέστα τους, αφού σε περίπτωση ήττας, θα αποχαιρετούσαν τη διοργάνωση.

Η πρώτη περίοδος βρήκε τους γηπεδούχους αφηνιασμένους. Η παρτίζαν μπροστά στο κοινό της που έδινε... ρεσιτάλ στις κερκίδες, κατάφερε να πάρει προβάδισμα 15 πόντων στο πρώτο κιόλας δεκάλεπτο (28-13 στο 8ο λεπτό),ενώ τελικά η περίοδος τους βρήκε στο +13 (32-19).

Η Ρεάλ αντέδρασε, έσφιξε την άμυνά της, την ώρα που ο Ταβάρες έκανε όργια μέσα στις δύο ρακέτες κι έτσι οι Ισπανοί μπήκαν γερά στον αγώνα, προς το τέλος του ημιχρόνου. Το 48-45 του 20ου λεπτού έδειχνε ότι η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι μεγάλη και ότι ο αγώνας θα παιζόταν μέχρι τέλους.

Στην τρίτη περίοδο η Παρτίζαν εμφανίστηκε κουρασμένη. Το μικρό ροτέισον του Ομπράντοβιτς φάνηκε ότι θα είχε πρόβλημα. Την ώρα που ο Ταβάρες συνέχιζε να κυριαρχεί, οι Σέρβοι έκαναν απανωτά λάθη και κάπως έτσι η Ρεάλ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (58-62), ενώ το τέλος του δεκαλέπτου τη βρήκε στο +3 (63-66).

Η τελευταία περίοδος είχε όλα τα στοιχεία που μετατρέπουν ένα παιχνίδι σε θρίλερ. Η Ρεάλ είχε μικρό προβάδισμα σε όλο το δεκάλεπτο, η Παρτίζαν ανέκτησε την κυριαρχία δύο λεπτά πριν το τέλος όταν προηγήθηκε με 77-75, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το σθένος να... σιγήσουν τη Stark Arena, χάρη σε ένα φοβερό τρίποντο του Γκος 24'' πριν το τέλος. Το τελικό 80-82 δίνει στους Ισπανούς τη δυνατότητα να επιστρέψουν τη σειρά στο σπίτι τους, εφόσον φυσικά νικήσουν και σε δύο μέρες και ισοφαρίσουν την Παρτίζαν. 

Δεκάλεπτα: 32-19, 48-45, 63-66, 80-82

Παρτίζαν (Ομπράντοβιτς): Βούκτσεβιτς 2, ΛεΝτέι 15, Αβράμοβιτς, Κοπρίβιτσα, Σμάιλαγκιτς 15, Παπαπέτρου 4, Έξουμ 11, Νάναλι 13, Τριφούνοβιτς 2, Άντζουσιτς 6, Μάνταρ 12

Ρεάλ Μαδρίτης (Ματέο): Γουίλιαμς-Γκος 22, Ράντολφ 1, Φερνάντεθ 6, Χάνγκα 3, Χεζόνια 2, Ροντρίγκεθ 3, Κορνελί, Ταβάρες 26, Γιουλ, Μούσα 9.