Euroleague: Συνάντηση των μετόχων για το μέλλον της διοργάνωσης

Euroleague: Συνάντηση των μετόχων για το μέλλον της διοργάνωσης

Νίκος Καλαμπάκας 17:09 - 17.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:09 - 17.04.2023

Οι μέτοχοι της Euroleague θα συναντηθούν την Τρίτη 18/4 προκειμένου να συζητήσουν για το πως θα γίνει πιο ελκυστικό αλλά και πιο κερδοφόρο το προϊόν τους.

Οι μέτοχοι της Euroleague συνεδριάζουν αύριο, 18/4 με βασικό αντικείμενο το μέλλον της διοργάνωσης. Η διοργάνωση θέλει να «απλωθεί» οικονομικά ακόμα περισσότερο και να ανοίξει την αγορά της σε νέες «γειτονιές», με το Ντουμπάι να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον αν εμπλακεί στην κορυφαία λίγκα της ευρώπης.

Τι Τζέι Πάρκερ: «Το επίπεδο της Euroleague δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλό»
EUROLEAGUE

16:44 - 17.04.2023

Τι Τζέι Πάρκερ: «Το επίπεδο της Euroleague δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλό»

Ο προπονητής της Βιλερμπάν, Τι Τζέι Πάρκερ, εξηγεί τους λόγους του αποκλεισμού της ομάδας του τονίζοντας ότι το επίπεδο της φετινής Euroleague είναι πολύ υψηλό, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «έμειναν έξω από τα playoffs ομάδες όπως η Εφές και η Αρμάνι».

Πέραν τούτου, οι σκέψεις να αυξηθούν οι ομάδες από 18 που είναι τώρα, ώστε να μπορέσει η διοργάνωση να χτυπήσει τις πόρτες αγορών όπως της Αγγλίας ή του Παρισίου, είναι ένα θέμα που αναμένεται να συζητηθεί από τους μετόχους.

Ανοιχτά θέματα υπάρχουν και στις σχέσεις της Euroleague με τη FIBA! Από τη διαδικασία των «παραθύρων» είχε φανεί ότι τα προκριματικά των διεθνών διοργανώσεων έβρισκαν τις ομάδες αποδιοργανωμένες εξαιτίας του απαιτητικού καλενταρίου της Eurolegue. 

Οι δύο πλευρές έχουν υποσχεθεί να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν μια βιώσιμη λύση για το μπάσκετ, αφού θα πρέπει να υπάρξει ισορροπία στους αγώνες των συλλόγων και των εθνικών. Δεν αποκλείεται μάλιστα να συζητηθεί το ενδεχόμενο κοινής διοργάνωσης του Eurocup και του BCL με το νικητή να κερδίζει μια θέση στην Euroleague.

Όπως και να έχει την τρίτη 18/4 οι μέτοχοι της Euroleague θα έχουν πολλά να πουν. Κυρίως να βρουν τρόπο να αυξήσουν τα εισοδήματα των ομάδων τους από τη διοργάνωση. Σκέψεις υπάρχουν πολλές όπως η προσθήκη κάποιας ομάδας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ή η διεξαγωγή ενός Final Four στο Ντουμπάι...