Μοτιεγιούνας: «Γι’ αυτό είχαμε σκύλους πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού»
i

© Euroleague Basketball

Μοτιεγιούνας: «Γι’ αυτό είχαμε σκύλους πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού»

Χρήστος Τσάλτας 21:32 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:46 - 29.05.2024

Ο CEO της EuroLeague, Παούλιους Μοτιεγιούνας, απάντησε για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και σκύλων πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η ξαφνική όσο και πρωτόγνωρη απόφαση να πάρουν θέση πίσω ακριβώς από τον πάγκο του Ολυμπιακού προς το τέλος του ημιτελικού του Final Four της Euroleague με τη Ρεάλ, οι αστυνομικές δυνάμεις με σκύλους, ήταν κάτι που κλήθηκε να απαντήσει ο CEO της διοργανώτριας αρχής Παούλιους Μοτιεγιούνας.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνη τη στιγμή αντέδρασε έντονα ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» Κώστας Παπανικολάου, καθώς έφτασαν σχεδόν στην άκρη του πάγκου οι αστυνομικές δυνάμεις με τη συνοδεία σκύλων.

Ο Μοτιεγιούνας απαντώντας διαβεβαίωσε ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, καθώς ήταν κάτι που δεν άρεσε ούτε στον ίδιο.

«Είναι κάτι που συζητήσαμε σήμερα και δεν θα συμβεί αύριο. Ήταν μια αντίδραση ασφαλείας μετά από αυτό που συνέβη αρχικά. Μερικές φορές, είναι μια υπερβολική αντίδραση. Μακάρι να είχαμε αντιδράσει υπερβολικά στην αρχή, ώστε να είχαμε αποφύγει όλες τις καθυστερήσεις» παραδέχθηκε.

Επίσης, τα ίδια αστυνομικά σκυλιά προκαλούσαν προβλήματα στη μεικτή ζώνη που βρίσκονταν οοι δημοσιογράφοι, ενώ επιτέθηκαν ακόμη και σε δημοσιογράφους στον χώρο που γίνονταν οι σύντομες συνεντεύξεις (flash interview) των πρωταγωνιστών.

Ο Μάρκο Γκούντουριτς στο Sportal: «Να βρεθεί τρόπος να σταματήσει το παιχνίδι της τρίτης θέσης»
EUROLEAGUE

20:49 - 25.05.2024

Ο Μάρκο Γκούντουριτς στο Sportal: «Να βρεθεί τρόπος να σταματήσει το παιχνίδι της τρίτης θέσης»

Ο Μάρκο Γκούντουριτς τόνισε πως το κίνητρο είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα στον μικρό τελικό, αναφέρθηκε στον ημιτελικό της Παρασκευής, ενώ ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην γίνεται μικρός τελικός στο Final 4.

Μάλιστα, όταν ένας δημοσιογράφος επεσήμανε ότι δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα στο Ευρωμπάσκετ 2022 της FIBA, μέρος του οποίου (όπως και η τελική φάση) πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία παρά το γεγονός ότι το τουρνουά διήρκεσε πολύ περισσότερο από τρεις ημέρες, ο Μοτιεγιούνας απάντησε: «Μαθαίνουμε. Είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε; Όχι. Θα γίνουμε καλύτεροι; Ναι».