Η πρώτη πράξη μιας... διαβολικής εβδομάδας: Το πλήρες πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Η πρώτη πράξη μιας... διαβολικής εβδομάδας: Το πλήρες πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Γιώργος Γαβριλάκης 10:09 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:20 - 14.11.2023

Τη μέρα που ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Βελιγράδι την Μακάμπι Τελ Αβίβ (14/11) για την 8ης αγωνιστική της EuroLeague, η Μονακό φιλοξενεί στο Πριγκιπάτο την Αναντολού Εφές και θέλει την έκτη διαδοχική της νίκη στη διοργάνωση - Η Ρεάλ Μαδρίτης σκοπεύει να διατηρήσει το αήττητο και επισκέπτεται την Βαλένθια, ενώ η Βίρτους φιλοξενεί στη Μπολόνια την Μιλάνο και ο Ερυθρός Αστέρας την Φενέρμπαχτσε - Ακολουθεί και δεύτερη αγωνιστική αυτή την εβδομάδα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση...

Η σεζόν της ξεκίνησε με προβληματισμό, αλλά και με... υπομονή. Η Μονακό στα πρώτα δύο παιχνίδι της EuroLeague ηττήθηκε και μάλιστα με αποκαρδιωτικό τρόπο. Έχασε στην Ισπανία από τη Βαλένθια στην πρεμιέρα βάζοντας 65 πόντους στην επίθεση, ενώ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστική είχε έρθει η εντός έδρας ήττα από τη Βίρτους Μπολόνια με σκορ που έφερε... σύννεφα στο Πριγκιπάτο (83-59). 

Πλέον, ο ουρανός είναι καθαρός και οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς το βράδυ της Τρίτης (14/11, 20:00) έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο: Θέλουν την έκτη διαδοχική τους νίκη και μπροστά του ως εμπόδιο στέκεται η Αναντολού Εφές

Οι Τούρκοι έχουν τρεις νίκες στους πρώτους επτά αγώνες και δοκιμάζονται σε μία έδρα που δεν δημιουργείται... εχθρική ατμόσφαιρα στις κερκίδες, αλλά στο παρκέ οι γηπεδούχοι ξέρουν να την εκμεταλλεύονται.

Στη Μπολόνια, το πρόγραμμα φέρνει μία ενδιαφέρουσα μονομαχία με τοπικά χαρακτηριστικά. Πρόκειται για το ντέρμπι της Ιταλίας και μάλιστα του ιταλικού βορρά. Αν κάποιος στο ξεκίνημα της σεζόν υπέθετε πως η Βίρτους Μπολόνια θα ήταν αυτή που θα... τρόμαζε τους αντιπάλους και όχι η Μιλάνο, τότε θα είχε θεωρηθεί (τουλάχιστον) υπερβολικός. 

Παρόλα αυτά, τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα και το δείγμα των πρώτων επτά αγωνιστικών αρκετά ισχυρό. Η Βίρτους μέχρι στιγμής έχει 5 νίκες και 2 ήττες, θεωρείται -και όχι άδικα- η ομάδα έκπληξη μέχρι στιγμής, την ίδια ώρα που στο Μιλάνο η αναστάτωση είναι μεγάλη. Ο κόουτς Ετόρε Μεσίνα προσπαθεί να διορθώσει τα αδιόρθωτα και πλέον δεν στηρίζει την ομάδα του στον Κέβιν Πάνγκος, τον οποίο θεωρεί ανεπαρκή. 

Η ομάδα του Τζόρτζιο Αρμάνι για ένα ακόμα καλοκαίρι έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις και οικονομικά... ανοίγματα, έδωσε ένα σωρό λεφτά στον Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος ανταποκρίνεται αγωνιστικά, αλλά είναι ο μόνος του συνόλου που το κάνει. Γι' αυτό και έχουν «φορτωθεί» ήδη με πέντε ήττες σε επτά αγώνες. Έχουν δηλαδή, το ακριβώς αντίθετο ρεκόρ από την Βίρτους Μπολόνια. 

Για το αήττητο βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης στην Βαλένθια. Πέραν από το τοπικό ντέρμπι της Ιταλίας, έχουμε και αυτό της Ιβηρικής χερσονήσου. Οι πρωταθλητές Ευρώπης τα έχουν καταφέρει περίφημα μέχρι στιγμής (είναι αήττητοι και στο εγχώριο πρωτάθλημα) και η Βαλένθια έχει πολύ δύσκολη αποστολή και εκτός αυτής τον τραυματία Τζάστιν Χάρπερ

Την ίδια μέρα που στο Βελιγράδι η Μακάμπι Τελ Αβίβ ως τυπικά γηπεδούχος αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Aleksandar Nikolic Hall, στην Stark Arena, o Ερυθρός Αστέρας του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντιμετωπίζει την Φενέρπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη

Οι γηπεδούχοι που παραλίγο την προηγούμενη αγωνιστική να νικήσουν στην έδρα της Μπαρτσελόνα, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν, πλέον δεν έχουν πολλά περιθώρια και με ρεκόρ 2-5 αναζητούν επειγόντος μία νίκη. 

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι, εκτός του ότι έχουν ξεκινήσει παραγωγικά (5-2) αυτή τη φορά αναμένεται να έχουν μαζί τους και τον Νικ Καλάθη, ο οποίος βρίσκεται στην αποστολή, ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά είναι ανέτοιμος και -προς το παρόν- είναι αμφίβολη η συμμετοχή του. Αν αγωνιστεί τότε στο ίδιο παρκέ ως αντίπαλοι θα εμφανιστούν ως αντίπαλοι δύο από τους καλύτερους πασέρ στη σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ! 

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Τρίτη 14 Νοεμβρίου

20:00 / Μονακό - Αναντολού Εφές (Novasports Start)
21:05 / Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός (Novasports Prime)
21:30 / Βίρτους Μπολόνια - Μιλάνο (Novasports 3)
21:30 / Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης (Novasports 5)
21:45 / Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε (Novasports 6)

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου

21:00 / Άλμπα Βερολίνου - Βιλερμπάν (Novasports Start)
21:15 / Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις (Novasports Prime)
21:30 / Μπασκόνια - Μπαρτσελόνα (Novasports 4)
21:30 / Μπάγερν Μονάχου - Παρτίζαν (Novasports 5)

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής (16-17/11) 

16/11, 21:05 / Μακάμπι Τελ Αβίβ - Φενέρμπαχτσε 
16/11, 21:15 / Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας
16/11, 21:30 / Μιλάνο - Αναντολού Εφές
16/11, 21:45 / Ρεάλ Μαδρίτης - Μιλάνο
17/11, 20:00 / Ζαλγκίρις - Μπάγερν
17/11, 21:00 / Βιλερμπάν - Μπασκόνια
17/11, 21:15 / Παναθηναϊκός - Βίρτους Μπολόνια
17/11, 21:30 / Μπαρτσελόνα - Βαλένθια
17/11, 21:45 / Παρτίζαν - Άλμπα Βερολίνου

Sportal Euroleague Show με Μακάμπι-Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τρίτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!