Χάνει το El Clasico ο Λαπροβίτολα - Πρόβλημα για την Μπαρτσελόνα στο ματς της κορυφής

Νίκο Λαπροβίτολα

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Χάνει το El Clasico ο Λαπροβίτολα - Πρόβλημα για την Μπαρτσελόνα στο ματς της κορυφής

Γιώργος Γαβριλάκης 16:05 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:59 - 26.10.2023

Ένα πρόβλημα στον μηρό θέτει τον Νίκο Λαπροβίτολα της Μπαρτσελόνα εκτός για το σούπερ ντέρμπι της Πέμπτης (26/10, 21:45) στη Μαδρίτη με αντίπαλο της Ρεάλ. Ο Αργεντίνος γκαρντ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν και η απουσία του αποτελεί μέγα πρόβλημα για τον κόουτς Ρότζερ Γκριμάου.

Στα περισσότερα από τα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (τέσσερα στην EuroLeague και έξι στη Liga Endsa) ο πρωταγωνιστής της ομάδας είναι ο Νίκο Λαπροβίτολα. Μόνο, που τώρα ο κόουτς Ρότζερ Γκριμάου, στην χειρότερη χρονική στιγμή, ενημερώθηκε από το ιατρικό επιτελείο ότι ο Αργεντίνος γκαρντ θα χάσει την επόμενη αναμέτρηση της ομάδας. Και αυτή η είδηση ήρθε τη μέρα που οι Καταλανοί αντιμετωπίζουν την «αιώνια» αντίπαλο Ρεάλ στη Μαδρίτη. 

Το συγκεκριμένο παιχνίδι εκτός του ότι αποτελεί το επίκεντρο της αγωνιστικής, αφορά και τις δύο ομάδες που βρίσκονται αήττητες στην κορυφή. Άρα μετά την αναμέτρηση στην EuroLeague θα υπάρχει ένας που θα βρίσκεται μοναχός του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. 

Η «Μπάρτσα» καλείται να καλύψει το κενό του Λαπροβίτολα, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, από τη στιγμή που ο 33χρονος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση προσφέρει 13,8 πόντους και 6,8 ασίστ. Μοιραία, ο Τόμας Σατοράνσκι κυρίως, αλλά και ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις θα αναλάβουν έξτρα αρμοδιότητες, ειδικά απέναντι σε μία ομάδα που η περιφέρειά της έχει ποιότητα και πολλές επιλογές. 

Μοτιεγιούνας: «Η Μακάμπι συνεχίζει κανονικά στην EuroLeague - Aναλαμβάνουμε εμείς τα έξοδα μετακόμισης στο Βελιγράδι»
EUROLEAGUE

14:35 - 26.10.2023

Μοτιεγιούνας: «Η Μακάμπι συνεχίζει κανονικά στην EuroLeague - Aναλαμβάνουμε εμείς τα έξοδα μετακόμισης στο Βελιγράδι»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague, Παούλιους Μοτεγιούνας, μίλησε στο τουρκικό S Sport και επιβεβαίωσε πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά στη διοργάνωση, θα δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στο Βελιγράδι και η λίγκα θα αναλάβει και τα έξοδα μετακόμισης της ομάδας.

Όλα ξεκινούν από τον Φακούντο Καμπάτσο, αλλά η περιφέρεια στις θέσεις των γκαρντ εμπλουτίζεται και με τους Σέρχιο Γιουλ και Σέρχιο Ροντρίγκεθ. 

Η Euroleague Sportal Show έρχεται μετά το τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές με όλο το ρεπορτάζ από το ΣΕΦ