Τρίτη σερί ήττα για τη Φενέρ, 72-73 από την Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς
i

Twitter / Partizan

Τρίτη σερί ήττα για τη Φενέρ, 72-73 από την Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς

Νίκος Καλαμπάκας 21:51 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 22:21 - 22.12.2022

Συγκλονιστικό παιχνίδι στην Τουρκία ανάμεσα σε Φενέρ και Παρτιζάν, με τους Σέρβους να φεύγουν τελικά νικητές (72-73) χάρη σε εύστοχη βολή του Αβράμοβιτς 3'' πριν το φινάλε. Τρίτη σερί ήττα για την ομάδα του Ιτούδη στη Euroleague και 5η συνολικά.

Σε ένα ματς που ξεκίνησε με πολλή συγκίνηση λόγω της βράβευσης του Ομπράντοβιτς από τη Φενέρ, ομάδα με την οποία ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης το 2017, η Παρτιζάν κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη, αφού όταν κινδύνευσε βρήκε τα αντανακλαστικά και τις απαντήσεις και τελικά έριξε στο καναβάτσο για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική την αντίπαλό της. 

Οι Σέρβοι με κορυφαίο τους παίκτη τον Λεσόρ, δραπέτευσαν με το «διπλό» και ανέβηκαν στο 6-9 της κατάταξης της Euroleague. 

Η εξέλιξη του αγώνα:

Η Φενέρμπαχτσε ήθελε τη νίκη που θα την έβγαζε από το... αδιέξοδο καθώς προερχόταν από δύο συνεχόμενες ήττες από τον Ολυμπιακό και την Μπασκόνια, γεγονός που την έφερε συγκάτοικο στην κορυφή με τις Μπαρτσελόνα και Μονακό.

Η ομάδα της Τουρκίας θέλησε να κυριαρχήσει, όμως οι Σέρβοι δεν είχαν πάει στην Πόλη για τουρισμό. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο δεκάλεπτο δεν κατάφεραν να πάρουν μεγάλη διαφορά και έφτασαν μόνο μέχρι το +5 (17-12), αφού οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έβρισκαν πάντα τις απαντήσεις. Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τη Φενέρ μπροστά στο σκορ με 19-16.

Η Παρτιζάν μπήκε φουριόζα στη δεύτερη περίοδο και με ένα σερί 8-0 πέρασε μπροστά στο σκορ (19-24) και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Ιτούδη. Κάπου εκεί ανέλαβαν δράση ο Καλάθης με τον Ουίλμπεκιν και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μπουν ξανά σε θέση οδηγού και να μην αφήσουν την Παρτιζάν να ξεφύγει ακόμα περισσότερο. Ο αγώνας ισορρόπησε με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στις άμυνές τους και τελικά το ημίχρονο βρήκε τους Τούρκους στο +4 (37-33)

Αντίθετο ήταν το σκηνικό στο γ΄δεκάλεπτο με τη Φενέρ να είναι η ομάδα που μπήκε με περισσότερη ενέργεια. Οι παίκτες του Ιτούδη έπαιζαν με αυτοπεποίθηση και είχαν βρει στο πρόσωπο του Ουίλμπεκιν τον άνθρωπο που με τα σουτ του έδινε ακόμα περισσότερη ψυχολογία στους συμπαίκτες του. Αποτέλεσμα ήταν να φτάσουν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (47-37) και να δείξουν στους αντιπάλους τους ότι είναι τα «αφεντικά» της αναμέτρησης. Το γ' δεκάλεπτο έκλεισε στο +6 (57-51) αφού η ομάδα του Ομπράντοβιτς έδειξε αντανακλαστικά και «ροκάνισε» τη διαφορά.

Αγριεμένη μπήκε η Παρτιζάν στην τελευταία «στροφή» του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έσφιξαν την άμυνά τους και βασιζόμενοι στον επιθετικό οίστρο του Λεσόρτ που σημείωσε 6 διαδοχικούς πόντους, πέρασαν μπροστά με 62-61. Οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι - χέρι στο σκορ μέχρι το τέλος και το παιχνίδι κρεμόταν από μια κλωστή. Με το σκορ στο 72-72 ο Ουίλμπεκιν πήρε την τελευταία επίθεση της Φενέρ, αστόχησε σε φλότερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Αβράμοβιτς πήρε φάουλ και ευστόχησε σε μια βολή, διαμορφώνοντας το τελικό 72-73, αφού στα 3΄΄ που απέμεναν ο Καλάθης έκανε λάθος πάσα στην επαναφορά.

MVP: Ματίας Λεσόρ

Ο ψηλός της Παρτιζάν σημείωσε 12 πόντους, όμως έδωσε ομηρικές μάχες κάτω από τα καλάθια και «καθάρισε» λίγα, αλλά κρίσιμα ριμπάουντ. Αμυντικά περιόρισε όσο μπορούσε τον Μπούκερ και γενικά ήταν ο παίκτης - κλειδί των Σέρβων για να φτάσουν στη νίκη. 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:  19-16, 37-33, 57-51, 72-73

Περισσότερα σε λίγο...