Ο Φραντς Βάγκνερ, η αμφιβολία ενόψει Λετονίας και το σταφ των Μάτζικ στη Μανίλα

Ο Φραντς Βάγκνερ, η αμφιβολία ενόψει Λετονίας και το σταφ των Μάτζικ στη Μανίλα

Χρήστος Τσάλτας 16:33 - 04.09.2023

Ο Φραντς Βάγκνερ παραμένει αμφίβολος για το παιχνίδι της Γερμανίας κόντρα στη Λετονία, καθώς η κατάστασή του παρακολουθείται μέρα με τη μέρα, την ώρα που έχει στο πλευρό του δύο μέλη του σταφ των Ορλάντο Μάτζικ.

Αποστολή στη Μανίλα

Η Γερμανία έφτασε στη Μανίλα για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA, ωστόσο παρά τις βλέψεις τα προβλήματα δεν έχουν εκλείψει. Για την ακρίβεια το πιο σημαντικό όλων παραμένει στην επιφάνεια και ακούει στο όνομα Φραντς Βάγκνερ.

Ο φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ έχει αγωνιστεί μόνο σε ένα παιχνίδι, αυτό κόντρα στην Ιαπωνία, για την πρεμιέρα του τουρνουά και τα επόμενα 4 της ομάδας του τα παρακολουθεί από την άκρη του πάγκου, φορώντας πολιτικά.

Στην πρώτη προπόνηση των Γερμανών στη Μανίλα, που έγινε σε χαλαρό ρυθμό, ο Βάγκνερ έδωσε το παρόν και προπονήθηκε, προσπαθώντας να ανεβάσει ένταση. Υπό την επίβλεψη μάλιστα δύο μελών του σταφ των Ορλάντο Μάτζικ που βρίσκονται στο σταφ της ομάδας του Γκόρντον Χέρμπερτ, για χάρη των αδερφών Βάγκνερ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως κάθε απόφαση σχετικά με τη διαθεσιμότητα του Φραντς Βάγκνερ στα παιχνίδια της Γερμανίας έρχεται έπειτα από συνεννόηση με τους Ορλάντο Μάτζικ. Εξ ου και η παρουσία των δύο μελών του σταφ στο τιμ των Γερμανών, προκειμένου να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή την κατάσταση του χαρισματικού άσου. Ο ίδιος έχει εκφράσει μεγάλη επιθυμία να αγωνιστεί απέναντι στη Λετονία, ωστόσο σημαντικό κομμάτι της απόφασης ανήκει και στους Μάτζικ, που έχουν επενδύσει πολλά στον εκρηκτικό Γερμανό.

Ο Τζαμάλ Μόσλεϊ βρίσκεται στις Φιλιππίνες, ως μέλος του προπονητικού σταφ της Team USA και είχε επαφή τόσο με τον ίδιο τον Βάγκνερ, όσο και με τα μέλη του σταφ της ομάδας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάστασή του.

Με το πέρας της προπόνησης στη Μανίλα, ο Βάγκνερ έβαλε πάγο στο πόδι του και αποχώρησε από το παρκέ, με την κατάστασή του να εκτιμάται σε καθημερινή βάση. Η αισιοδοξία πως θα είναι σε θέση να αγωνιστεί είναι διάχυτη, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης, με τον ίδιο να κάνει μεγάλη προσπάθεια.

Στο περιθώριο της προπόνησης των Γερμανών μάλιστα ο Βάγκνερ στην ερώτηση αν θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με την ομάδα του Λούκα Μπάνκι χαμογέλασε και είπε «Το ελπίζω, θα δούμε», λίγο πριν πάρει τον δρόμο για το ξενοδοχείο που διαμένει η ομάδα στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.