«Μπύρες, ελληνική μουσική και παράνοια από τους φίλους του Ολυμπιακού»: Αφιέρωμα στον κόσμο των Πειραιωτών από λιθουανικό Μέσο

«Μπύρες, ελληνική μουσική και παράνοια από τους φίλους του Ολυμπιακού»: Αφιέρωμα στον κόσμο των Πειραιωτών από λιθουανικό Μέσο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:52 - 19.05.2023

Οι φίλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται στο Κάουνας και οι Λιθουανοί φαίνεται πως... έχουν πάθει την πλάκα τους με την «παράνοια» που κουβαλούν.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Κάουνας για το Final 4 της Euroleague και ο στόχος του είναι ένας. Να κατακτήσει το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας του. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει πρώτα να προσπεράσει το εμπόδιο της Μονακό (19/5,18:00), με φόντο τον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Στο πλάι του έχει χιλιάδες οπαδούς, οι οποίοι ακολούθησαν την αποστολή του Γιώργου Μπαρτζώκα στη Λιθουανία. Η... παράνοια τους έγινε αντιληπτή από τα Μέσα της χώρας και ένα από αυτά έκανε ένα εκτενές αφιέρωμα στους φίλους των Πειραιωτών. 

Πιο αναλυτικά, η ιστοσελίδα «LRT» βγήκε στους δρόμους της πόλης και αποτύπωσε την εικόνα από τον κόσμο των «ερυθρόλευκων», την οποία περιέγραψε με τίτλο «Καλημέρα Κάουνας: Ποτάμια από μπύρες, ελληνική μουσική και παράνοια από τους οπαδούς του Ολυμπιακού».

Φυσικά, το βραβείο του πιο πιστού φιλάθλου ανήκει σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος έφτασε οδικώς στη Λιθουανία μετά από... δύο μέρες. Η αναχώρηση έγινε την Τετάρτη το πρωί και πάτησε το πόδι του στη χώρα την Παρασκευή. Βεβαίως, στη διαδρομή του έκανε και δύο στάσεις σε Σκόπια και Βαρσοβία.