Φλιώνης στο SPORTAL: «Μας αρέσουνε τα δύσκολα»

Φλιώνης στο SPORTAL: «Μας αρέσουνε τα δύσκολα»

Πάρης Τσελεπίδης • 13:05 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο... γιατρός της ΑΕΚ, Δημήτρη Φλιώνης, μίλησε στο SPORTAL για την ανατροπή κόντρα στην Καρσίγιακα και τις μάχες με τη Τόφας του γνώριμού του Δημήτρη Πρίφτη στα Play In του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ επέστρψε από το -25 κόντρα στην Καρσίγιακα με μία μεγάλη ανατροπή στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό των Άνω Λιοσίων και πλέον έχει τις μάχες με τη Τόφας στα Play In του Basketball Champions League. Ο Δημήτρης Φλιώνης μίλησε στο SPORTAL μίλησε σαν γιατρός για το φάρμακο της Ένωσης στο να πετυχαίνει ανατροπές αλλά και τα ραντεβού με την Τόφας του Δημήτρη Πρίφτη, του γνώριμού του Έλληνα τεχνικού από την κοινή τους παρουσία στον Άρη.

Αν είναι κάτι που έχει χαρακτηρίσει τις δύο τελευταίες νίκες της ΑΕΚ στον όμιλο του Basketball Champions League ήταν ο τρόπος που ήρθανε αυτές. Τόσο με την ιταλική Ρέτζιο Εμίλια όσο και τη τουρκική Καρσίγιακα με αντεπίθεση διαρκείας και εκατέρωθεν μεγάλες ανατροπές. Η Ένωση το πέτυχε δις με τον Δημήτρη Φλιώνη να το ζει ως πρωταγωνιστής της και πλέον εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα στα Play In του θεσμού καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τόφας για να βρεθεί στους 16 του θεσμού.

Έλιωσε την Καρσίγιακα επιστρέφοντας από το -25 η ΑΕΚ και έκλεισε... ραντεβού με την Τόφας του Πρίφτη!
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

21:15 - 21.12.2022

Έλιωσε την Καρσίγιακα επιστρέφοντας από το -25 η ΑΕΚ και έκλεισε... ραντεβού με την Τόφας του Πρίφτη!

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που έπρεπε να είναι μετά το 20΄ και επικράτησε της Καρσίγιακα με 80-72 επιστρέφοντας από το -25 (10-35) για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League και πλέον αντιμετωπίζει την Τόφας του Δημήτρη Πρίφτη στα Play In.

Μια σειρά ωστόσο εντελώς διαφορετική. Μία σειρά όπου δεν παίζει ρόλο η διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας. Μία σειρά όπου αυτό που έχει σημασία θα είναι να έρθουνε οι δύο νίκες στα τρία το πολύ παιχνίδια που μπορεί να χρειαστούνε. «Αποδείξαμε ότι μας αρέσουνε τα δύσκολα αλλά βασικά δείξαμε χαρακτήρα», παραδέχτηκε ο διεθνής πλέι μέικερ της ΑΕΚ και συνέχισε: «Δείξαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Αυτό στα δύο πρώτα δεκάλεπτα κόντρα στην Καρσίγιακα σε σχέση με τη συνέχεια όπου ήμασταν αυτοί που έπρεπε για να τα καταφέρουμε. Με διάθεση, πάθος και πίστη για να πάρουμε τη νίκη που τόσο πολύ τη θέλαμε».

Γιατί όμως άργησε η αφύπνιση της ΑΕΚ; Ο Φλιώνης δίνει τη δική του εξήγηση. «Λίγο το άδειο γήπεδο, λίγο το θέλω μας για να κερδίσουμε μας έκανε να παρουσιαστούμε νευρικοί και άστοχοι στο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να βρεθούμε πίσω στο σκορ ακόμη και με 25 πόντους. Ακόμη και τότε όμως δεν το βάλαμε κάτω. Σε εκείνο το σημείο θεωρώ πως μίλησε ο πληγωμένος μας εγωισμός, θυμώσαμε με τους εαυτούς μας και δώσαμε ότι καλύτερο είχαμε με πίστη για να επιστρέψουμε. Και τα καταφέραμε με όπλο μας την άμυνά μας αφού ανασυνταχθήκαμε πνευματικά. Όπως ακριβώς είχαμε κάνει και στο παιχνίδι μας με την Ρέτζιο Εμίλια. Σαν να επαναλήφθηκε απλά με διαφορετικό αντίπαλο για μας απλά να γνωρίζουμε πολύ καλά σαν ομάδα να αντιδράμε όταν είμαστε με την πλάτη στο τοίχο. Και αυτό κάναμε».

Το διαφορετικό κλίμα στα αποδυτήρια

Ο Φλιώνης στάθηκε και στο διαφορετικό κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ μετά το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου και μετά το τέλος του τετάρτου όπου η διαφαινόμενη ήττα από το 24-40 υπέρ της Καρσίγιακα μετατράπηκε σε μία μεγάλη νίκη με το τελικό 80-72. «Σίγουρα όλα ήταν διαφορετικά. Όταν μπήκαμε στα αποδυτήρια μετά το δεύτερο δεκάλεπτο προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε τι είχε συμβεί αλλά δεν ήμασταν απογοητευμένοι και αυτό ήταν το σημαντικό. Δείγμα της πίστης μας σε μας. Είχαμε καταφέρει να είμαστε πίσω με 16 πόντους και να είχαμε βρεθεί και με 25 νωρίτερα. Κι όσο για μετά τη λήξη όλοι μας ήμασταν χαρούμενοι από ότι είχαμε καταφέρει και συνεχίζουμε στον θεσμό».

«Μας έλειψε ο κόσμος μας»

Ο διεθνής πλέι μέικερ της ΑΕΚ στάθηκε και στη μεγάλη διαφορά των δύο ανατροπών της ΑΕΚ. Αυτή επί της Ρέτζιο Εμίλια και αυτή επί της Καρσίγιακα. «Τη φορά αυτή μας έλειψε και ο κόσμος μας που μας δίνει πάντα μία έξτρα ώθηση. Παίξαμε και για τους φιλάθλους μας όμως. Όπως θα το κάνουμε και στη σειρά που μας περιμένει τώρα με την Τόφας ώστε να τους έχουμε και πάλι στο πλευρό μας στα παιχνίδια του νέου ομίλου αν και δεν μας αρέσει. Παρόλα αυτά θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό».

«Λάτρης της άμυνας ο Πρίφτης»

Για τη σειρά που ακολουθεί για τα Play In του Basketball Champions Leagueμε την Τόφας του Δημήτρη Πρίφτη ο Φλιώνης στάθηκε περισσότερο στην παρουσία του Έλληνα τεχνικού που τον γνωρίζει πολύ καλά από την κοινή τους παρουσία στον Άρη. «Θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι για μία δύσκολη σειρά που μας περιμένει. Καταρχήν θα κοιτάξουμε να αξιοποιήσουμε την έδρα μας και να φθάσουμε στην πρόκριση στις δύο νίκες παίρνοντας την πρόκριση για τους 16.

Γνωρίζω τον κόουτς Πρίφτη από τη συνεργασία μας στον Άρη. Έχει δείξει την αξία του όμως είναι άλλο να τον έχω υπό τις οδηγίες μου και διαφορετικό ως αντίπαλος. Είναι σίγουρα λάτρης της άμυνας όπως και ο κόουτς Καντζούρης και θεωρώ ότι εκεί θα κριθεί η σειρά. Όπως και από εκεί εμείς θα βρούμε το τρόπο να φθάσουμε στις δύο νίκες που θέλουμε».