Οι Σανς επιβίωσαν κόντρα στους Μάτζικ με ήρωα τον μασκοφόρο Οκότζι / Τα αποτελέσματα και η κατάταξη του ΝΒΑ

Ο Τζος Οκότζι σταματάει τον Πάολο Μπαντσέρο

i

photo by Chris Coduto / Getty Images / Ideal Images

Οι Σανς επιβίωσαν κόντρα στους Μάτζικ με ήρωα τον μασκοφόρο Οκότζι / Τα αποτελέσματα και η κατάταξη του ΝΒΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 07:17 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 07:18 - 17.03.2023

Με μία μεγαλοπρεπή τάπα του Τζος Οκότζι στην προσπάθεια του Πάολο Μπαντσέρο να ισοφαρίσει με τρίποντο στην εκπνοή το Φοίνιξ νίκησε (116-113) τους Ορλάντο Μάτζικ - Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής και η βαθμολογική κατάταξη σε Δύση και Ανατολή.

Οι Ορλάντο Μάτζικ κυνήγησαν τους Σανς σε ολόκληρο το παιχνίδι. Πήραν τα ηνία, τα έδωσαν πίσω, προσπάθησαν να νικήσουν με κάθε τρόπο παρά το γεγονός ότι δεν έχουν συγκεκριμένο στόχο στο διάστημα που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. 

Οι Σανς, παρά την απουσία του Κέβιν Ντουράντ και παρά το γεγονός ότι ο Ντέβιν Μπούκερ έμεινε ήσυχος (είχε 18 πόντους), βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη. Το έκαναν με οριακό τρόπο που υποδηλώνεται από το σκορ της αναμέτρησης: 116-113

Στη σπουδαιότερη φάση του αγώνα και αφού οι Ματζικ πήραν τη μπάλα για την τελευταία επίθεση του αγώνα, ο rookie Πάολο Μπαντσέρo ανέλαβε την ευθύνη. Σηκώθηκε να εκτελέσει για τρεις με σκοπό να ισοφαρίσει, αλλά ο Τζος Οκότζι σηκώθηκε πιο ψηλά. Τόσο ψηλά που σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ με μία τάπα που σίγουρα θα βρεθεί στο top 10 των highlights ολόκληρου του μήνα. 

O 24χρονος Οκότζι έχει βρει σημαντικό ρόλο στους Ήλιους και η καριέρα του έχει αναβαθμιστεί. Φέτος, έχει συνολικά 7,1 πόντους και 3,3 ριμπάουντ, αλλά ανά διαστήματα κυριαρχεί με το παιχνίδι του. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 10 Φλεβάρη και μετά, δηλαδή σε 14 παιχνίδια, έχει σκοράρει τρεις φορές πάνω από 20 πόντους και μόνο σε πέντε ματς είχε μονοψήφιο αριθμό πόντων. 

Κόντρα στους Μάτζικ είχε 15 πόντους, 3 κλεψίματα και 3 μπλοκ, συμπεριλαμβανομένου αυτού στον Μπαντσέρο, ο οποιος είχε 18 πόντους, ενώ ο συμπαίκτης του Μαρκέλ Φουλτζ έκανε σπουδαίο παιχνίδι (25 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ), αλλά το Φοίνιξ… επιβίωσε.

Τα αποτελέσματα, ξημερώματα Παρασκευής (17/3)

Ντιτρόιτ Πίστονς - Ντένβερ Νάγκετς: 100-119
Μπρούκλιν Νετς - Σακραμέντο Κινγκς: 96-101
Τορόντο Ράπτορς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ: 128-111
Μιλγουόκι Μπακς - Ιντιάνα Πέισερς: 123-139
Φοίνιξ Σανς - Ορλάντο Μάτζικ: 116-113

Η κατάταξη σε Δύση και Ανατολή