Φρίντρικσον: «Νιώθω έτοιμος για την πρόκληση να παίξω σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως ο ΠΑΟΚ»

Έλβαρ Φρίντρικσον

i

© PAOK BC

Φρίντρικσον: «Νιώθω έτοιμος για την πρόκληση να παίξω σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως ο ΠΑΟΚ»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:36 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 23.08.2023

Σε μία από τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Έλβαρ Φρίντρικσον έδειξε έτοιμος για αυτήν τη νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Ο Έλβαρ Φρίντρικσον αποτέλεσε μία από τις μεταγραφικές προσθήκες του ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι. Με ανακοίνωσή της, η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ γνωστοποίησε την απόκτηση του διεθνή Ισλανδού γκαρντ. Πριν λίγες ώρες, το μεταγραφικό απόκτημα του «Δικεφάλου» μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για το νέο του ξεκίνημα στην Ελλάδα με τους «ασπρόμαυρους»,

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Για τα πρώτα του συναισθήματα: «Νιώθω έτοιμος για την πρόκληση να παίξω σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως ο ΠΑΟΚ. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για εμένα να αποδείξω ότι ανήκω σε αυτό το επίπεδο και ανυπομονώ να μπω στο παρκέ να βοηθήσω την ομάδα μου με κάθε τρόπο. 

Με υποδέχθηκαν ζεστά, είμαστε μια νέα ομάδα με πολλούς νέους παίκτες. Έχω πολύ καλή εικόνα ως τώρα. Πρέπει να έχουμε υπομονή, να βρούμε χημεία και να δουλέψουμε σκληρά. Να μάθουμε καλά ο ένας τον άλλον και αν η χημεία είναι καλή μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Για το δικό του ρόλο στην ομάδα: «Θα το συζητήσω με τον κόουτς και θα κάνω ότι χρειαστεί για να βοηθήσω την ομάδα να πάρει νίκες. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να έχουν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στην επίθεση και στην άμυνα να βγάλω πολλή ενέργεια. Θέλω να δώσω το 100% και να διασκεδάσω το παιχνίδι. Πέρσι είχα κάπως έναν διαφορετικό ρόλο στη Ρίτας, έχω έναν χρόνο εμπειρία στο BCL, ξέρω τη διοργάνωση και το επίπεδο. Στο τέλος νιώθω πιο άνετα και έτοιμος να κάνω το επόμενο βήμα».

Για την ταυτότητα της ομάδας: «Πρέπει να δούμε τις επόμενες ημέρες, πως θα λειτουργήσουμε όλοι μαζί. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, είμαστε μόλις στην αρχή της προετοιμασίας, όμως πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και μετά μέσα από τις προπονήσεις θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ελληνική ομάδα χωρίς Αμερικανό άσο: «Κάθε ομάδα κάνει τις επιλογές της. Ήμουν στις ΗΠΑ στο κολέγιο για τέσσερα χρόνια, έχω αποκτήσει ένα στυλ από εκεί και έχω την εμπειρία, όπως και από άλλες χώρες στην Ευρώπη. Στο τέλος, όταν μπαίνεις στο παρκέ δεν έχει σημασία η εθνικότητά σου».

Για το διαφορετικό κλίμα και την αυξημένη ζέστη σε σχέση με Ισλανδία και Λιθουανία: «Έζησα στο Μαϊάμι και στο κολέγιο τρία χρόνια , οπότε έχω συνηθίσει σε αυτό. Μου αρέσει η ζέστη και την προτιμώ από το κρύο. Μου αρέσει αυτός ο καιρός, όποτε όλα καλά».

Tags: