Ιστορική πρόκριση για τη Γεωργία των Ζούρου και Λιμνιάτη

Ηλίας Ζούρος

i

© Intime

Ιστορική πρόκριση για τη Γεωργία των Ζούρου και Λιμνιάτη

Sportal newsroom 20:13 - 26.02.2023 / Ανανεώθηκε: 20:23 - 26.02.2023

Η Γεωργία των Ηλία Ζούρου και Γιώργου Λιμνιάτη ηττήθηκε εντός έδρας από την Ισλανδία με σκορ 77-80, όμως πήρε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της, αφού για να περάσουν οι Ισλανδοί ήθελαν νίκη με 4 πόντους.

Ιστορική ημέρα η Κυριακή 26/2/2023 για τη Γεωργία των Ζούρο και Λιμνιάτη, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της η χώρας πέρασε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η αντίπαλός της, Ισλανδία, χρειαζόταν νίκη με 4 πόντους για να πάρει αυτή το εισιτήριο, όμως τελικά επικράτησε με 80-77 και έμεινε εκτός... 

Οι Γεωργιανοί είχαν επικρατήσει με 3 πόντους στον πρώτο αγώνα και το βράδυ της Κυριακής 23/2 έπαιζαν για δύο αποτελέσματα: Νίκη ή ήττα με διαφορά κάτω των τεσσάρων πόντων, προκειμένου να πάρουν αυτοί την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Τελικά πήραν το ζητούμενο, αφού οι Ισλανδοί νίκησαν με 80-77, ενώ θα μπορούσαν να είχαν κάνει και τη ζημιά στην ομάδα των δύο Ελλήνων προπονητών εφόσον ο Φρίντρικσον ευστοχούσε στο τελευταίο σουτ του αγώνα.

Το τρίποντο ωστόσο που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο κι έτσι οι Γεωργιανοί πανηγυρίζουν για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι σε Ιαπωνία, Ινδονησία και Φιλιππίνες!