Η συνέντευξη χείμαρρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο: Η αλήθεια για τη σκάλα στη Φιλαδέλφεια, η ατάκα για το μέλλον του και η στήριξη στον Λάιλς

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© Intime

Η συνέντευξη χείμαρρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο: Η αλήθεια για τη σκάλα στη Φιλαδέλφεια, η ατάκα για το μέλλον του και η στήριξη στον Λάιλς

Aχιλλέας Μαυροδόντης 19:10 - 13.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:18 - 13.09.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο podcast «48 Minutes», με τον Έλληνα σταρ να αναφέρεται σε πολλά ζητήματα, τόσο γύρω από τον ίδιο, όσο και γύρω από το μέλλον του.

Μια τεράστια συνέντευξη παραχώρησε το Γιάννης Αντετοκούνμπο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τον Έλληνα σταρ να αναφέρεται σε πάμπολα ζητήματα αναφορικά με τον ίδιο, το μέλλον του και όχι μόνο!

Η σύγκρισή του με τον Χακίμ Ολάτζουον, ο τίτλος που θέλει να κατακτήσει στο NBA, η δήλωση του Λάιλς σχετικά με τους «παγκόσμιους πρωταθλητές», το όνειρο της ιδιοκτησίας ομάδας του ΝΒΑ, αλλά και η μεγάλη ιστορία που είχε γίνει με την... σκάλα στην Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

Για την σύγκριση με τον Χακίμ Ολάτζουον:

«Σπουδαίο κοπλιμένο. Ένας από τους καλύτερους διεθνείς και ο καλύτερος Αφρικανός. Το έκανε με τον σωστό τρόπο και πήρε δύο πρωτάθλημα με την ίδια ομάδα. Ενδιαφερόταν μόνο για το μπάσκετ και την οικογένειά του. Δεν μπορώ να πω εγώ πως είμαι ο νέος Χακίμ. Εσείς και οι οπαδοί μπορούν να το πουν. Δεν δουλεύω με παίκτες που παίζουν στο ΝΒΑ. Κοντράρομαι με αυτούς. Είμαι αυθεντικός. Μόλις βρεθώ δίπλα σου είμαι φίλος σου. Αυτή τη φορά θα πάω στο Χιούστον και θα δουλέψω με τον Χακίμ. Έχω δουλέψει με τον Γκαρνέτ και τον Κόμπι. Θα είναι ευλογία να δουλέψω τώρα με τον Χακίμ. Τον θαύμαζα εγώ και οι γονείς μου. Είναι ευλογία».

Για την καταγωγή του από τη Νιγηρία και το γεγονός πως παίζει στην Εθνική Ελλάδας:

«Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές. Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του.

Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω. Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός».

Για τους διεθνείς ψηλούς στο ΝΒΑ:

«Νομίζω πως είναι καλή εποχή. Στα επόμενα 10 χρόνια θα έχουμε σπουδαίους ψηλούς που θα παίζουν το παιχνίδι σωστά. Εγώ, ο Γιόκιτς, ο Εμπίντ, ο Σαμπόνις, κυριαρχούμε κοντά στο καλάθι και πρέπει να μας παίζουν νταμπλ τιμ. Είναι μια καλή εποχή για το μπάσκετ. Εύχομαι να ερχόντουσαν πιο μετά, όταν θα είχα αποσυρθεί (γέλια). Υπάρχουν όμως και σπουδαίοι Αμερικανοί ψηλοί όπως ο Αντεμπάγιο, ο Τέρνερ, ο Πόρτις, ο Λόπεζ. Μπορούν να μας κοντράρουν όλοι».

Για το μέλλον του στο Μιλγουόκι και το γεγονός πως θέλει ακόμα ένα πρωτάθλημα:

«Έχω κουραστεί να μοιράζομαι την ίδια ιστορία για το Game 6 (σ.σ.: με τους Φοίνιξ Σανς). Θέλω να δημιουργήσω νέες αναμνήσεις. Αν οι Μιλγουόκι Μπακς είναι στην ίδια σελίδα με εμένα, για το υπόλοιπο της καριέρα μου, θα είναι υπέροχο. Αν όχι, πρέπει να νικήσω.

Είμαι ένα Μιλγουόκι Μπακ. Αλλά πιο σημαντικό, είμαι ένας νικητής. Πρέπει να κάνω οτιδήποτε μπορώ για να κερδίσω και αν υπάρχει μία καλύτερη κατάσταση για να κερδίσω το τρόπαιο "Λάρι Ο' Μπράιαν", τότε πρέπει να την επιλέξω».

Για τα όσα είπε ο Νόαλ Λάιλς σχετικά με τους «παγκόσμιους πρωταθλητές» του ΝΒΑ:

«Ηθελα να τον στηρίξω τόσο πολύ. Έλαβε τόσο μεγάλη κριτική και σκληρή μάλιστα γιατί είπε απλώς το προφανές. Δεν νομίζω ότι σε κανένα άλλο άθλημα στην Ευρώπη σε αποκαλούν παγκόσμιο πρωταθλητή. Στο ποδόσφαιρο, που είναι πολύ μεγαλύτερο από το ΝΒΑ και πιο δημοφιλές από το ΝΒΑ, οι πρωταθλητές του Champions League δεν λένε ότι είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Όταν μια ομάδα κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο, παίζει και απέναντι στην ομάδα των ΗΠΑ, παίζει με ομάδες από όλο τον κόσμο και μετά λέει ότι είναι Παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ναι το ΝΒΑ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και το ταλέντο στο ΝΒΑ είναι το καλύτερο που θα δεις ποτέ στη ζωή σου. Δεν είναι καν κοντά… Ξέρεις, δεν λέω ότι υπάρχουν άλλες ομάδες εκεί έξω που μπορούν να νικήσουν τους Ντένβερ Νάγκετς, για παράδειγμα.

Δεν λέω αυτό. Αλλά θα πρέπει να σεβαστείς, ξέρεις, αυτές τις ομάδες και να πεις ναι… Είμαι ο πρωταθλητής του NBA, είμαι ο πρωταθλητής VTB, είμαι ο πρωταθλητής της EuroLeague, είμαι ο πρωταθλητής Ελλάδας, είμαι ο πρωταθλητής Ισπανίας, είμαι ο πρωταθλητής γαλλικού πρωταθλήματος.

Μπορεί να έχω κάποια αντίδραση από αυτό, αλλά δεν με νοιάζει, συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Νιώθω ότι είναι ο καλύτερος στις ΗΠΑ και μετά πηγαίνει και αγωνίζεται εναντίον άλλων αθλητών από άλλες χώρες, ευδοκιμεί σε αυτό, οπότε τότε είσαι ο παγκόσμιος πρωταθλητής – όταν αγωνίζεσαι εναντίον όλου του κόσμου. Με λίγα λόγια, συμφωνώ απόλυτα μαζί του».

Για τον Βίκτορ Ουεμπανιαμά:

«Να βρει τον τύπο στο Σαν Αντόνιο που θα μπορείς να κοιμάσαι στον καναπέ του ή να τρώει τσιζκέικ το βράδυ. Έχει απίστευτο ταλέτνο. Κινείται τρομερά, σουτάρει, παίζει στη ντρίπλα, παίρνει ριμπάουντ. Σιγά - σιγά δεν πρέπει να βάλει κιλά γρήγορα. Την πέμπτη μου χρονιά πρόσεξα πραγματικά την διατροφή μου και τότε είδα πραγματικά την διαφορά. Εκείνος δεν χρειάζεται να βιαστεί γιατί θα χαλάσει την ελαστικότητά του. Ο ουρανός είναι το όριό του. Ελπίζω να τον δω να κατακτά κι άλλα πρωταθλήματα για το Σαν Αντόνιο».

Για τον περσινό αποκλεισμό από τους Μαϊάμι Χιτ:

«Ήταν κίνητρο ο αποκλεισμός. Κανείς δεν ήθελε στους Μπακς να παίξουμε έτσι. ΕΕγώ προσωπικά ήθελα να επιστρέψω και να παίξω το παιχνίδι. Θέλω την πρόκληση, θέλω να με προκαλέσουν. Δεν έχω παίξει όσο ήθελα λόγω του γονάτου μου. Θέλω να είμαι έτοιμος, γιατί μου έχει λείψει το μπάσκετ και η τελευταία γεύση που έχω είναι πικρή. Ελπίζω να παλέψουμε για τον τίτλο και όχι να αποκλειστούμε όπως πέρσι».

Για το αν θα τον ενδιέφερε να γίνει στο μέλλον ιδιοκτήτης μιας ομάδας του ΝΒΑ:

«Για να είσαι ιδιοκτήτης σε ομάδα πρέπει να έχεις λεφτά και γίνεται όλο και πιο ακριβό. Θα ήταν όνειρο να έχω μια ομάδα ΝΒΑ όχι για να πω ότι μου ανήκει. Να φέρω τους κατάλληλους ανθρώπους για να φτάσει στον τίτλο, γιατί ξέρω τι πρέπει να κάνει κανείς για να πάρει τον τίτλο. Έχουμε πολλά πρότζεκτ, όμως ξέρω το μπάσκετ. Έχω γύρω μου ανθρώπους που είναι πολύ πιο έξυπνοι από μένα για αυτό. Δεν έχω χρόνο για κάτι άλλο. Δεν έχω δει όλη μέρα τα παιδιά μου. Είναι δύσκολο να μανατζάρεις επιχείρηση όταν δεν έχεις χρόνο για να δεις τα παιδιά σου».

Για τον Τζρου Χόλιντει:

«Ο καλύτερος συμπαίκτης όλων των εποχών».

Για τον Τζέισον Κιντ:

«Είναι ιδιοφυία»

Για το τι σημαίνει Οικογένεια:

«Δεσμός. Είμαστε δεμένοι μεταξύ μας»

Μάικλ Τζόρνταν, Κόμπι Μπράιαντ, Σκότι Πίπεν © Intime

Για τον Κόμπι Μπράιαντ:

«Ατρόμητη νοοτροπία».

Για την πατρότητα:

«Δύσκολη! Είμαι ενθουσιασμένος που θα κάνω κόρη. Είμαι 28 και σε λίγες ημέρες θα έχω το τρίτο μου παιδί. Είναι απολαυστικό. Τους βλέπεις να μεγαλώνουν, να χαίρονται που σε βλέπουν».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε το παρών σε εκδήλωση εταιρείας ρολογιών και φωτογραφήθηκε με τη Σαρλίζ Θέρον
NBA

09:26 - 08.09.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε το παρών σε εκδήλωση εταιρείας ρολογιών και φωτογραφήθηκε με τη Σαρλίζ Θέρον

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραβρέθηκε σε εκδήλωση εταιρείας ρολογιών την οποία διαφημίζει και δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τη χολιγουντιανή Σαρλίζ Θέρον.

Για την ιστορία με την σκάλα στη Φιλαδέλφεια:

«Είναι τρελή ιστορία. Δεν ήταν σωστό αυτό που έκανα. Μετά από ένα απογοητευτικό παιχνίδι κάνεις έξτρα σουτ. Σούταρα και δεν ενοχλούσα κανέναν. Ήρθαν και μου πήραν τη μπάλα από τα χέρια. Λες και είμαι μικρό παιδί. Πήγαν κιόλας στην άλλη μπασκέτα και σούταραν. Δεν μπορώ να φανταστώ να έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε άλλον παίκτη. Πήγα στα αποδυτήρια των Σίξερς και ζήτησα δύο μπάλες. Μου της έδωσαν και βγήκα πάλι στο παρκέ. Με είδε κάποιος και παρόλα αυτά έβαλε τη σκάλα. Έχουν κόψει το βίντεο. Πριν σπρώξω τη σκάλα του ζήτησα ευγενικά να την μετακινήσει. Μου είπε εκνευρισμένος «Όχι». «Κύριε σας παρακαλώ έχω κυριολεκτικά δύο βολές ακόμα». Δεν φεύγω πριν βάλω 10. Την μετακίνησα λίγο και πήγα να σουτάρω τις βολές. Όταν έφτασα εκεί τον είδα να την βάζει πάλι πίσω. Αυτό ήταν έλειψη σεβασμού. Αυτό ταϊζει την οικογένειά μου. Έσπρωξα τη σκάλα και παραλίγο να χτυπήσει τον Λίαμ (τον γιο του) στο κεφάλι. Αν δείτε το βίντεο, η Μαράια κάνει πιο πίσω. Φαντάζεστε να χτυπούσε τον Λίαμ; Δεν θα μπορούσα να ζήσω με αυτό. Έδειξαν όμως το κομμάτι που ήμουν κακός. Δεν ήξεραν όλη την ιστορία. Μετά το περιστατικό με κάλεσε ο κόουτς Ρίβερς και μου ζήτησε συγγνώμη. Είναι θέμα ευγένειας. Όλα καλά όμως».