«Ο Γιάννης δεν ήρθε, ο Θανάσης είναι εδώ;»

Θανάσης Αντετοκούνμπο

i

@FIBA

«Ο Γιάννης δεν ήρθε, ο Θανάσης είναι εδώ;»

Χρήστος Τσάλτας 17:38 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:58 - 22.08.2023

O κόσμος στις Φιλιππίνες περίμενε να δει από κοντά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όυποδέχτηκαν τα νέα της απουσίας του και περιμένουν να δουν από κοντά τον αδερφό του, Θανάση.

Αποστολή στη Μανίλα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι κάτι παραπάνω από ένα από τα πρόσωποα του ελληνικού μπάσκετ. Είναι πρεσβευτής της χώρας σε όλο τον κόσμο, έχοντας «χτίσει» ένα πολύ δυνατό brand name στα 10 χρόνια που αγωνίζεται στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Φυσικά, στις Φιλιππίνες περίμεναν με ανυπομονησία άπαντες να δουν από κοντά τον Greek Freak, παρακολουθώντας κάθε κίνησή του πάνω στο παρκέ. Κάτι που όμως δεν θα συμβεί.

Ο ενοχλήσεις στο γόνατο έθεσαν εκτός μάχης τον ηγέτη των Μιλγουόκι Μπακς, με την Εθνική να χάνει το σημείο αναφοράς της στην επίθεση, σε ένα τουρνουά στο οποίο οι μεγάλες απουσίες είναι πολλές (Νίκολα Γιόκιτς, Βασίλιε Μίτσιτς, Βίκτορ Ουεμπανιαμά, Ντομάντας Σαμπόνις, Κρίσταπς Πορζίνγκις, Τζαμάλ Μάρεϊ, Τζοκ Λαντέιλ, με τη λίστα να είναι μεγάλη).

«Ο Γιάννης θα είναι εδώ με την Ελλάδα;», ρωτούσαν Φιλιππινέζοι φίλοι του μπάσκετ, με την απογοήτευσή τους να μην κρύβεται μόλις έλαβαν την αρνητική απάντηση. Την ίδια ώρα ωστόσο περιμένουν τον αδερφό του στους Μπακς, Θανάση Αντετοκούνμπο, να κάνει το παιχνίδι του.

«Ο Θανάσης θα είναι εδώ έτσι; Αυτός είναι ένας καλός λόγος να δεις την Εθνική ομάδα της Ελλάδας φέτος», έλεγαν χαρακτηριστικά, δείχνοντας πως τα αδέρφια Αντετοκούνμπο έχουν αφήσει το δικό τους... σημάδι στα παρκέ όλα αυτά τα χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια, άλλωστε, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους πιο «πιστούς» στρατιώτες της Εθνικής ομάδας, με την ενέργεια και τον τρόπο που αγωνίζεται να δίνουν το κάτι παραπάνω εντός παρκέ, ενώ και έξω από τις τέσσερις γραμμές η παρουσία του είναι πολύ σημαντική, εμψυχώνοντας τους συμπαίκτες του κάθε στιγμή.