Γκάλης για Ιωαννίδη: «Νιώθω ότι έφυγε ο μεγάλος μου αδερφός»

Γκάλης - Ιωαννίδης

i

© Intime

Γκάλης για Ιωαννίδη: «Νιώθω ότι έφυγε ο μεγάλος μου αδερφός»

Sportal newsroom 17:50 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:57 - 04.10.2023

Με λόγια καρδιάς αποχαιρέτησε τον Γιάννη Ιωαννίδη ο Νίκος Γκάλης.

Με μία ιδιαίτερη ανάρτηση στο facebook ο Νίκος Γκάλης αποχαιρέτησε τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ πέθανε σε ηλικία 78 ετών βυθίζοντας στο πένθος τον ελληνικό αθλητισμό.

«Έφυγε ο Γιάννης... Ένας σπουδαίος δάσκαλος για το μπάσκετ, ένας πετυχημένος επαγγελματίας, ένας Νικητής.

Ζήσαμε μαζί απίστευτες στιγμές χαράς αλλά και κάποιες λιγότερες στιγμές λύπης. Νιώθω ότι έφυγε ένας δικός μου άνθρωπος, ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μου, ένας μεγάλος μου αδερφός.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, η παρακαταθήκη του Γιάννη Ιωαννίδη στην κοινωνία μας είναι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του ένας Πρωταθλητής.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, καλό ταξίδι φίλε μου...», ανέφερε ο Νίκος Γκάλης.

Ο Γκάλης συνυπήρξε με τον Ιωαννίδη στη μεγάλη ομάδα του Άρη τη δεκαετία του 1980. Πανηγύρισαν μαζί επτά πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα Ελλάδας. Μαζί έφτασαν τη ομάδα του Άρη τρεις φορές (1988, 1989, 1900) στο Final 4 του κυπέλλου πρωταθλητριών.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης

Ο Γιάννης Ιωαννίδης γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1945. Ασχολήθηκε με το μπάσκετ σε πολύ μικρή ηλικία. Αγωνίστηκε όλη του την καριέρα ως παίκτης στον Άρη στη θέση του πλέι μέικερ.

Μετά το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας, Ο Γιάννης Ιωαννίδης έγινε προπονητής με μεγάλη επιτυχία. Συνέδεσε το όνομά του με τη μεγάλη ομάδα του Άρη τη δεκαετία του 1980 και στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Υπήρξε ακόμη τεχνικός της ΑΕΚ και της Λάρισας. Είχε δύο θητείες στην Εθνική Ελλάδας.

Στην καριέρα του ως προπονητής πανηγύρισε 12 πρωταθλήματα (8 με την Άρη και 4 με τον Ολυμπιακό) και 6 κύπελλα (5 με τον Άρη και ένα με τον Ολυμπιακό) Οδήγησε τις ομάδες του έξι φορές σε Final 4 στο Κύπελλο πρωταθλητριών/Euroleague (3 με τον Άρη, 2 με τον Ολυμπιακό, 1 με την ΑΕΚ το 1998) χωρίς, ωστόσο, να κατακτήσει το τρόπαιο.