Γιασικεβίτσιους: «Αν θες να κερδίσεις το πρωτάθλημα, αυτός είναι ο τρόπος»

Γιασικεβίτσιους: «Αν θες να κερδίσεις το πρωτάθλημα, αυτός είναι ο τρόπος»

Χρήστος Τσάλτας 09:35 - 12.06.2023

Η Μπαρτσελόνα πέρασε από την έδρα της Ουνικάχα Μάλαγα, έκανε το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών και απέχει μια νίκη από την πρόκριση στους τελικούς, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να μένει ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του.

Μετά την ήττα στο Game 2 ήρθε η αντίδραση στο Game 3 και μάλιστα μέσα στην έδρα της Μάλαγα. Η Μπαρτσελόνα πήγε στην Martin Carpena για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Ίμπον Ναβάρο και αφού έβαλε τους κανόνες της έφτασε στη νίκη με 90-79, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στη σειρά των τελικών.

Για τους Καταλανούς η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μονόδρομος, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να έχει στείλει το μήνυμα από την πρώτη στιγμή. Ο Σάρας είχε αρκετούς λόγους για να είναι ικανοποιημένος από τους παίκτες του για την αντίδραση που έδειξαν στο Game 3, ενώ αναγνώρισε τις δυσκολίες τις σειράς, αλλά και τις απαιτήσεις που έχει η Μπαρτσελόνα ώστε να φτάσει στον τίτλο.

Ο Λιθουανός προπονητής ανέφερε: «Ήταν ένας αγώνας πλέι οφ. Δεν ξέρω γιατί γίνεται συζήτηση γι αυτό και μας προκαλεί έκπληξη. Ξέρουμε πώς να υποφέρουμε, ξέρουμε πώς να αντιδρούμε σε κάποια χτυπήματα. Αυτός είναι ο τρόπος, γιατί αν θες να κερδίσεις το πρωτάθλημα θα πρέπει να παίζεις παιχνίδια σαν αυτό. Είμαι πολύ χαρούμεννος με την εικόνα μας και νομίζω πως όλοι οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα θα είναι χαρούμενοι με την ομάδα».

Οι Καταλανοί πλέον έχουν match ball πρόκρισης, έπειτα από τη νίκη κόντρα στην ομάδα της Ανδαλουσίας, θέλοντας να ολοκληρώσει την σεζόν με ιδανικό τρόπο, παρά την αποτυχία στο Final 4 της Euroleague. H νίκη στο τρίτο παιχνίδι απέναντι στην Μάλαγα έφερε ξανά χαμόγελα, με τους Καταλανούς να έχουν στον ορίζοντα ένα ακόμα 40λεπτο για την πρόκριση.