Η Φενέρ του Σάρας είναι η Φενέρ των ρεκόρ

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

Η Φενέρ του Σάρας είναι η Φενέρ των ρεκόρ

Νίκος Καλαμπάκας 12:42 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:43 - 04.04.2024

Το αποτύπωμα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη Φενέρμπαχτσε είναι έντονο και αυτό αποδεικνύεται από τα ρεκόρ που έχουν σημειώσει φέτος οι Τούρκοι...

Η Φενέρμπαχτσε σπάει όλα τα κοντέρ από τότε που την ανέλαβε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Η ομάδα της Τουρκίας διεκδικεί ακόμα και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Euroleague, έχοντας προσθέσει στο ενεργητικό της κάποια ρεκόρ.

Ο Λιθουανός προπονητής έχει καταφέρει στους λίγους μήνες που βρίσκεται στον πάγκο της να αφήσει το στίγμα του και να οδηγήσει την ομάδα σε κάποιες μεγάλες επιτυχίες.

Η Euroleague βλέποντας τα κατορθώματά του, τα ανέλυσε σε ένα μικρό όμως περιεκτικό tweet.

H Φενέρ λοιπόν φέτος έχει σπάσει το ρεκόρ της σε ασίστ σε ένα παιχνίδι. Συγκεκριμένα, κόντρα στην Μπασκόνια η ομάδα του Σάρας είχε δώσει 32 πάσες που κατέληξαν σε καλάθι. Το σκορ τότε είχε τελειώσει με 111-96 υπέρ των Τούρκων.

Ακόμα, έχει καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ της με τους περισσότερους πόντους της σε αγώνα της Euroleague και μάλιστα τρεις φορές: Κόντρα στη Μακάμπι σημείωσε 109 πόντους (109-74), στη συνέχεια ξεπέρασε αυτή της την επίδοση απέναντι στην Μπασκόνια (111-96), ενώ η τρίτη φορά ήταν στη νίκη της κόντρα στη Βαλένθια την οποία υπέταξε με 118-88!

Τα κατορθώματά της όμως δεν σταματούν εδώ, αφού απέναντι στη Βαλένθια έκανε ρεκόρ τριπόντων σε ένα παιχνίδι σημειώνοντας 24, ενώ ο Χέιζ Ντέιβις στον αγώνα Φενέρ - Άλμπα σημείωσε 50 πόντους και έγινε ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα της Euroleague, ξεπερνώντας τους 49 του Σέιν Λάρκιν.

Καταλαβαίνει κανείς ότι το αποτύπωμα του Σάρας στη Φενέρ είναι έντονο και πλέον όλοι αναμένουν να δουν μέχρι που μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα της Τουρκίας.