Ο Μίτσελ ήθελε, αλλά ο Κλάρκσον μπορούσε και οι Τζαζ νίκησαν τους Καβς (vids)
i

Τζόρνταν Κλάρκσον / 2023 © photo by Alex Goodlett / Getty Images / Ideal Images

Ο Μίτσελ ήθελε, αλλά ο Κλάρκσον μπορούσε και οι Τζαζ νίκησαν τους Καβς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:37 - 11.01.2023 / Ανανεώθηκε: 08:39 - 11.01.2023

Οι Τζαζ με τον Κλάρκσον να βάζει 15 πόντους στα τελευταία 5’40’’ νίκησαν (116-114) τους Καβαλίερς στην επιστροφή του Ντόνοβαν Μίτσελ στην πόλη των Μορμόνων.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ προσφάτως είχε αποκαλύψει ότι τα χρόνια που πέρασε στη Γιούτα, δεν ήταν… ιδανικά. Δεν πέρασε καλά στο Σολτ Λέικ για συγκεκριμένους λόγους και που δεν αφορούσαν την ομάδα ή τους συμπαίκτες του, αλλά την κοινωνία της πόλης. 

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/1) επέστρεψε στην περιοχή που έδρασε τα πρώτα πέντε χρόνια του στη λίγκα, πριν βρεθεί πριν μερικούς μήνες στο Κλίβελαντ για τους Καβαλίερς.

Ήθελε να οδηγήσει στην επιτυχία τη νέα του ομάδα και έκανε τα πάντα για να τα καταφέρει. Έβαλε 46 πόντους, αλλά οι γηπεδούχοι Τζαζ βρήκαν όλες τις απαντήσεις για να πάρουν εκείνοι τελικά τη νίκη με 116-114. 

Ο Τζόρνταν Κλάρκσον ήταν για μία ακόμα φορά καταπληκτικός και καταλυτικός. Σταμάτησε στους 32 πόντους και για να συμβεί αυτό έβαλε 15 στα τελευταία 5 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Ήξερε πως «ο Ντόνοβαν (Μίτσελ) είναι ένας πραγματικός σούπερ σταρ», όπως εξήγησε μετά το παιχνίδι για την επιστροφή του πρώην παίκτη της δικής του (πλέον) ομάδα. Ο ίδιος όμως, στα 30 του παίζει ως All-Star, έχει 20,5 πόντους μέσο όρο και προσπαθεί μαζί με τον Λάουρι Μαρκάνεν, ο οποίος είχε 25 πόντους και 16 ριμπάουντ κόντρα στους Καβς, να συντηρήσει τους Τζαζ σε επίπεδα play off. Προς το παρόν βρίσκονται με ρεκόρ 21-23 στις θέσεις των Play In. 

Από πλευράς Κλίβελαντ, πέραν από την επιστροφή του Μίτσελ που σημάδεψε το παιχνίδι, ο Ντάριους Γκάρλαντ είχε 21 πόντους, ενώ ο Τζάρετ Άλεν έπαιξε με ίωση, αλλά άντεξε μόνο 6 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα. Μετά άρχισε να… ανακατεύεται και αποσύρθηκε χωρίς να σκοράρει, χωρίς να πάρει ούτε ένα ριμπάουντ. Πρόλαβε μόνο να κάνει μία ασίστ. 

Μια... κάποια συγκίνηση στη Γιούτα

Οι Τζαζ ως οργανισμός δεν έχουν ξεχάσει την προσφορά του Ντόνοβαν Μίτσελ στην ομάδα (από το 2017 έως το 2022). Εκεί έκανε τα πρώτα του βήματα στο ΝΒΑ, έβγαλε τα πρώτα του… εκατομμύρια και τώρα στην επιστροφή του στην πόλη που φέτος θα διοργανώσει και το All-Star Weekend απόλαυσε το αφιέρωμα που του έκαναν. Το διασκέδασε και ο κόσμος, αφού με την αγωνιστική του παρουσία εκεί δημιούργησε τους πρώτους του θαυμαστές και αρκετοί από αυτούς τον... ακολουθούν ακόμα. 

Από το Νο 13 του Draft 2017 μέχρι σήμερα. Από τα αρχικά δείγματα, στους 71 πόντους που έβαλε πριν από λίγες (8) ημέρες