To Γκόλντεν Στέιτ νίκησε τους Μάβερικς, χτύπησε ξανά ο Στέφεν Κάρι - Οι Κλίπερς πέρασαν από τη Νέα Υόρκη (vids)
i

Στέφεν Κάρι / © photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

To Γκόλντεν Στέιτ νίκησε τους Μάβερικς, χτύπησε ξανά ο Στέφεν Κάρι - Οι Κλίπερς πέρασαν από τη Νέα Υόρκη (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:44 - 05.02.2023 / Ανανεώθηκε: 06:56 - 05.02.2023

Οι Μάβερικς χωρίς τον Ντόντσιτς κατέβαλαν προσπάθεια, αλλά οι Ουόριορς νίκησαν (119-113), με τον Κάρι να εγκαταλείψει με πρόβλημα στο γόνατο - Οι Κλίπερς νίκησαν τους Νικς με τον Κουάι Λέοναρντ να έχει 35 πόντους και τον Μπατούμ να δίνει... παράταση.

Ο Στέφεν Κάρι τελείωσε την παρουσία του στο παιχνίδι με 21 πόντους. Δεν τελείωσε το ματς στο παρκέ όμως, γιατί 2 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου εγκατέλειψε. Συγκρούστηκε με τον Μακίνλεϊ Ράιτ, χτύπησε στο γόνατο και αποχώρησε με πόνους στον πάγκο. Τελικά, οι… σύντροφοί του νίκησαν τους Ντάλας Μάβερικς με 119-113 και οι γιατροί ενημέρωσαν πως η ακτινογραφία είναι «καθαρή», αλλά απαιτείται μαγνητική. 

Χωρίς τον ηγέτη τους Λούκα Ντόντσιτς, οι Καουμπόηδες βρήκαν λύσεις με τους Σπένσερ Ντίνγουιντι (25 πόντοι) και Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ (22 πόντοι με 5/10 τρίποντα), αλλά η αντεπίθεση που έπραξαν στα τελευταία λεπτά δεν απέδωσε. 

Για τους πρωταθλητές, ο Κάρι ήταν πρώτος σκόρερ παρά τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής λόγω του νέου του τραυματισμού, αλλά ο Ντρέιμοντ Γκριν ήταν αυτός που αντιστάθηκε όταν οι συνθήκες το απαίτησαν. Τελείωσε το ματς με 17 πόντους, είχε επίσης 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ παραδόξως έβαλε και 3 τρίποντα. 

Ολοκληρωτικός Αντετοκούνμπο, έκανε triple double και οι Μπακς νίκησαν έβδομο σερί παιχνίδι (vids)
NBA

05:53 - 05.02.2023

Ολοκληρωτικός Αντετοκούνμπο, έκανε triple double και οι Μπακς νίκησαν έβδομο σερί παιχνίδι (vids)

Με 35 πόντους, 15 ριμπάουντ και 11 ασίστ ο Γιάννη Αντετοκούνμπο συνεχίζει την… πορεία του και δεν θα ηρεμήσει αν δεν δει τους Μπακς στην κορυφή. Το Μιλγουόκι επικράτησε με 123-115 των Μαϊαμι Χιτ και το σερί επεκτάθηκε!

Πολύ σημαντική ήταν η προσφορά και του… πάγκου με τον Τζεϊμισάλ Γκριν να φθάνει τους 14 πόντους και έναν λιγότερο να καταγράφουν ο Τζόναθαν Κουμίνγκα και ο Νόντε Ντιβιτσέντζο. 

Νέα Υόρκη - Λ.Α. Κλίπερς: 128-134

Ο Μπατούμ έστειλε το ματς στην παράταση... 

Ο Κουάι Λέοναρντ είχε 35 πόντους και ο Πολ Τζορτζ πρόσθεσε άλλους 30. Με αυτούς για πρωταγωνιστές οι Κλίπερς πήγαν στη Νέα Υόρκη και έφυγαν από εκεί με μία σημαντική νίκη: 134-128. 

Για να φθάσουν εκεί όμως, χρειάστηκε ο Νικολά Μπατούμ να ευστοχήσει σε τρίποντο με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. Ο βετεράνος Γάλλος φόργουορντ έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο και παρά το γεγονός ότι ο Τζέιλεν Μπράνσον έπαιζε σαν… δαιμονισμένος (41 πόντοι), κατάφεραν να αντέξουν μέχρι τέλους.