Γκουζίνη: «Αν ήταν μια αφορμή για να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα, καλώς έγινε» (vid)

Η Βασιλεία Γκουζίνη

i

©InTime

Γκουζίνη: «Αν ήταν μια αφορμή για να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα, καλώς έγινε» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:34 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:46 - 17.10.2023

Η Λία Γκουζίνη μίλησε για την παρουσία της στον πάγκο του Περιστερίου και στην ανάγκη να ξεπεραστούν τα στερεότυπα.

Η Λία Γκουζίνη έγραψε ιστορία με το Μαρούσι, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που κοουτσάρισε στην Basket League, με την έμπειρη κόουτς να κάθεται στον πάγκο της ομάδας των Βορείων Προαστίων για τα τελευταία 7 λεπτά του αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ, μετά την αποβολή του κόουτς Σκαραφίγκα.

Μιλώντας στην επίσημη σελίδα της ομάδας του Αμαρουσίου η Λία Γκουζίνη τόνισε από πλευράς της πως στη δουλειά του προπονητή, δεν παίζει ρόλο το φύλο, ενώ στάθηκε και στην ανάγκη να αλλάξουν τα... στερεότυπα που υπάρχουν σε αυτό το κλάδο.

Αρχικά, σε ερώτηση για το αν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί όταν πέρασε στην άκρη του πάγκου, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Εκείνη τη στιγμή όχι... Ήταν η ένταση του αγώνα... Μετά άρχισα να συνειδητοποιώ τι έχει συμβεί. Σε κάθε περίπτωση και από τη στιγμή που κάνουμε αυτή τη δουλειά, είναι κάτι φυσιολογικό για εμάς. Εξάλλου, έχει γίνει ξανά στην Elite League. Είμαστε προπονητές, δεν παίζει ρόλο το φύλο. Επομένως, είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Αν ήταν μια αφορμή για να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα, καλώς έγινε»!

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Είναι εν μέρει αλήθεια ότι δεν έχω μιλήσει γι' αυτό. Στους δημοσιογράφους που ήταν στο γήπεδο, μίλησα μετά το τέλος του αγώνα. Είναι γεγονός ότι λόγω χαρακτήρα, επειδή είμαι χαμηλών τόνων, γενικά δεν μου αρέσει να προβάλλω τον εαυτό μου μέσα σε μια κατάσταση που αφορά την ομάδα. Και ξέρουμε ότι η ομάδα είναι πάντα πάνω από όλους. Το βασικό είναι πως ήμασταν όλοι στεναχωρημένοι για το αποτέλεσμα και κυρίως για τον τρόπο που διαμορφώθηκε. Η ομάδα είναι στην αρχή. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Ουσιαστικά είμαστε 10 μέρες μαζί και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης».