Σκέφτεται σοβαρά να μην αγωνιστεί στην Euroleague της νέας σεζόν η Γκραν Κανάρια

Γκραν Κανάρια

Σκέφτεται σοβαρά να μην αγωνιστεί στην Euroleague της νέας σεζόν η Γκραν Κανάρια

Sportal newsroom 14:33 - 15.05.2023

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί στην Euroleague της νέας σεζόν η Γκραν Κανάρια, λόγω του συστήματος της διοργάνωσης και όχι μόνο.

Έπειτα από τον τελικό του Eurocup, μεταξύ της Γκραν Κανάρια και της Τουρκ Τέλεκομ, η ομάδα του Γιάκα Λάκοβιτς κατάφερε να φτάσει σε μεγάλη νίκη, η οποία της χάριζε το εισιτήριο για την Euroleague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Βάσει του καταστατικού που υπάρχει στη διοργάνωση, ο νικητής του Eurocup παίρνει αυτομάτως το εισιτήριο για την διοργάνωση της Euroleague της επόμενης σεζόν. Μόνο που τώρα τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα.

Ο Λάκοβιτς οδήγησε την Γκραν Κανάρια στην Euroleague
EUROCUP

00:08 - 04.05.2023

Ο Λάκοβιτς οδήγησε την Γκραν Κανάρια στην Euroleague

Η Γκραν Κανάρια του Γιάκα Λάκοβιτς ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του τελικού κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ, άντεξε στην αντεπίθεση της τουρκικής ομάδας στην τέταρτη περίοδο και κατάφερε να φτάσει στη νίκη (71-67), κλείνοντας θέση για την Euroleague της σεζόν 2023-24!

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του εξωτερικού, η ομάδα από τα Κανάρια Νησιά εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί στην διοργάνωση της ερχόμενης σεζόν, αν και εξ αρχής αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος όλων στην ομάδα.

Οι αιτίες πίσω από την κίνηση αυτή σχετίζονται με οικονομικούς, αλλά και λογιστικούς λόγους, καθώς και σύμφωνα με το σύστημα που είναι δομημένη η διοργάνωση. Σε αυτή υπάρχουν 34 αγώνες της regular season με πολύ πιεσμένο πρόγραμμα, τόσο σχετικά με τα ταξίδια που πρέπει να κάνει η ομάδα, όσο και με τις υποχρεώσεις της στην ACB.

Για λόγους ισορροπιών στην Γκραν Κανάρια εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην λάβει μέρος η ομάδα στην Euroleague της νέας σεζόν, αλλά να παραμείνει στο Eurocup, προκειμένου να μην προχωρήσει σε κάποιο οικονομικό άνοιγμα που θα είναι επιβλαβές για την επόμενη μέρα του συλλόγου.