Γκριγκόνις: «Έδειξα ποιος είμαι στην Euroleague, άλλαξε το ότι παίζω»

Ο Μάριους Γκριγκόνις

i

©InTime

Γκριγκόνις: «Έδειξα ποιος είμαι στην Euroleague, άλλαξε το ότι παίζω»

Sportal newsroom 00:21 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 21:12 - 09.03.2024

Ο Μάριους Γκριγκόνις αναφέρθηκε στην ήττα από την Μπαρτσελόνα, στην δραστηριοποίηση του από τον Χρήστο Σερέλη, αλλά και στα ελληνικά playoffs.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα, αλλά ο Μάριους Γκριγκόνις, στην 30η αγωνιστική της EuroLeague δείχνει να πατάει σταθερά στα πόδια του ξανά.

Ο Λιθουανός άσος τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 27:32 λεπτά συμμετοχής.

Ο Μάριους Γκριγκόνις, μίλησε στη NOVA μετά το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για όλα.

«Κερδίσαμε μερικά ματς, επουλώσαμε κάποιες πληγές, αλλά όπως είπα είναι διαδικασία, είναι δύσκολο γιατί χάναμε αρκετά ματς. Δύσκολο πνευματικά, είναι δύσκολη η σεζόν. Χρειάζεται υπομονή», υποστήριξε αρχικά ο διεθνής Λιθουανός άσος.

Και πρόσθεσε: «Παίζω, αυτό άλλαξε με μένα! Έχω ρόλο, οι προπονήσεις είναι διαφορετικές και πιο έξυπνες. Όταν παίζεις έχεις και αυτοπεποίθηση, μπορείς να δείξεις τι μπορείς να κάνεις. Όταν δεν παίζεις, ο κόσμος λέει ότι δεν είσαι έτοιμος, ότι δεν μπορείς και άλλα τέτοια. Έχω δείξει ποιος είμαι στην Euroleague, όταν έχω την ευκαιρία, μπορώ να το δείξω».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον προπονητή Χρήστο Σερέλη, για τον οποίο, υπογράμμισε: «Ο κόουτς άλλαξε και έχει διαφορετική νοοτροπία. Υπάρχουν νέες ιδέες, προσπαθούμε να παίζουμε με πλάνο, υπάρχουν ιδέες να εκτελέσουμε. Υπάρχουν και κάποια τακτικά πράγματα, κάποιοι παίκτες έχουν και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με το νέο προπονητή. Δεν ανήκει στην ελίτ ο προπονητής μας, αλλά μου αρέσει το πώς ενεργεί».

Τέλος, αναφέρθηκε στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος: «Υπάρχει χρόνος ακόμα για τα playoffs στο πρωτάθλημα, πολλά μπορούν να αλλάξουν. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε την απόσταση, πρέπει να επιστρέψουν και οι τραυματίες μας. Εμείς δεν έχουμε πίεση, ο Ολυμπιακός έχει. Είμαστε το αουτσάιντερ και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό, να το κάνουμε πλεονέκτημα. Θα δούμε τι θα γίνει όταν φτάσουμε εκεί».