Η ΑΕΚ ζητάει από τη διοργάνωση να πάει σε άλλη έδρα η Χαποέλ Χολόν

Η ΑΕΚ ζητάει από τη διοργάνωση να πάει σε άλλη έδρα η Χαποέλ Χολόν

Χρήστος Τσάλτας 13:51 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:14 - 04.11.2023

Η αρχική πρόθεση της ΑΕΚ Betsson ήταν να φιλοξενήσει και να εξυπηρετήσει την Χαποέλ Χολόν, προσφέροντάς της για έδρα το κλειστό των Άνω Λιοσίων, αλλά προ του φόβου να διχάσει τους φιλάθλους της αλλάζει στάση και ζητάει από τη FIBA οι Ισραηλινοί να βρουν αλλού «σπίτι».

Μία αλλαγή στη στάση της ΑΕΚ, όσον αφορά στην παραχώρηση του κλειστού των Άνω Λιοσίων στη Χαποέλ Χολόν -για να γίνει η έδρα της στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Basketball Champions League όσο ο πόλεμος στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη συνεχίζεται- οδηγεί σε νέα δεδομένα. 

Η αρχική... προσφορά της Ένωσης επιλέχθηκε από την FIBA ως η λύση στο πρόβλημα, αλλά δημιούργησε αναστάτωση στους φιλάθλους των «κιτρινόμαυρων» και προ του φόβου ενός... διχασμού, η ΚΑΕ ενημέρωσε την διεθνή ομοσπονδία πως τελικά καλύτερα θα ήταν να βρει αλλού το «καταφύγιό» της η ομάδα από το Χολόν, την πόλη που βρίσκεται νοτίως του Τελ Αβίβ. 

Από την ΑΕΚ εξηγούν τον λόγο που άλλαξε η στάση της ομάδας και αυτός έχει να κάνει με τους φιλάθλους. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως «προκειμένου να μη διχαστεί ο κόσμος της ΑΕΚ, η ΚΑΕ βρίσκεται σ’ επαφές με το BCL, από το οποίο ζήτησε να ματαιωθούν/μη διεξαχθούν οι αγώνες της Χάποελ Χολόν στα Άνω Λιόσια».

Στο μεταξύ, η ΑΕΚ υποδέχεται το απόγευμα του Σαββάτου (4/11, 17:15, ΕΡΤ3) την Καρδίτσα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League και ο κόουτς Ζοάν Πλάθα, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μφιόντο Καμπεγκέλε, είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ενώ ο Δημήτρης Φλιώνης αναμένεται να αγωνιστεί παρά τις ενοχλήσεις στη μέση.