Η ανάμνηση του Μασιούλις για το τρίποντο του Διαμαντίδη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η ανάμνηση του Μασιούλις για το τρίποντο του Διαμαντίδη

Πάρης Τσελεπίδης • 15:34 - 16.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Παναθηναϊκός καλείται το βράδυ στην Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα να σπάσει ένα αρνητικό σερί 11 παιχνίδιων από το τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη με τον Γιόνας Ματσιούλις μιλώντας στο SPORTAL από το Κάουνας να το θυμάται μέχρι σήμερα.

Όχι ένα, όχι δύο αλλά έντεκα παιχνίδια έχουνε περάσει από τη τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στο Παλαού Μπλάου Γκράνα της Βαρκελώνης επί της Μπαρτσελόνα. Ή διαφορετικά 3.536 μέρες από τις 11 Απριλίου του 2013 στο σήμερα, από το εύστοχο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη που έδωσε τη μεγάλη νίκη, με τον Γιόνας Μασιούλις, παίκτη του Παναθηναϊκού τότε, να θυμάται την μεγάλη φάση που δημιούργησε ο Διαμαντίδης. Ο Λιθουανός φόργουορντ μιλώντας από το Κάουνας στο SPORTAL μας μεταφέρει την εμπειρία του και την ανάμνησή του...

Το σημερινό παιχνίδι (16/12, 21:30) θα είναι το 31ο μεταξύ των δύο ομάδων από το 2000 μέχρι τώρα. Ωστόσο εκείνο το ματς είναι σημαδιακό, καθώς ο Διμανατίδης με το τρίποντό του στα 8,4 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε πάνω στην άμυνα του Νέιθαν Τζαουάι διαμόρφωσε το τελικό 66-65 για τους «πράσινους». Νίκη με την οποία είχε γίνει το break στη σειρά των play off με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει σε 1-1 χωρίς όμως στη συνέχεια να προκρίνεται στο Final Four.

«Φυσικά και το θυμάμαι»

Μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού εκείνης της βραδιάς ήταν και ο Γιόνας Ματσιούλις που μίλησε από την Λιθουανία και το Κάουνας στο SPORTAL για το τρίποντο του τότε αρχηγού του Παναθηναϊκού αλλά και για όλη τη σειρά. «Φυσικά και το θυμάμαι το τρίποντο του Δημήτρη», ήταν η πρώτη του ατάκα και πρόσθεσε: «Ήταν ένα πολύ μεγάλο σουτ πάνω σε άμυνα. Το πίστεψε και το ευστόχησε».

Σε εκείνο το σημείο ο Μασιούλις φρόντισε να θυμηθεί εν τάχει το πως είχε εξελιχθεί εκείνο το δεύτερο παιχνίδι της σειράς. «Θυμάμαι πως στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήμασταν πίσω στο σκορ. Παίξαμε όμως σπουδαία και ομαδικά χωρίς να το βάλουμε κάτω σε κανένα σημείο», και επανήλθε στη τελευταία φάση.

«Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Δημήτρης (σ.σ. Διαμαντίδης) πήρε τη μπάλα αλλά και την ευθύνη της τελευταίας φάσης. Ήταν σπουδαίος ηγέτης και ξέραμε ότι αυτός θα αναλάβει τη τελευταία επίθεση», για να παραδεχτεί. «Πήρε ένα πολύ δύσκολο σουτ απέναντι στον Τζαουάι που αρχικά πιστέψαμε πως δεν θα το έβαζε, λόγω της δυσκολίας που είχε η προσπάθειά του. Μάλιστα όσο η μπάλα ήταν στον αέρα είχαμε το νου μας να πάρουμε το επιθετικό ριμπάουντ. Τελικά όμως ήταν εύστοχος!».

Σάρας και Ματσιούλις από το 2013 / Intime

«Μεγάλη επιτυχία που ισοφαρίσαμε σε 1-1»

Ο Μασιούλις όμως θυμόταν ακόμη και τη τελευταία φάση του παιχνιδιού μιας και αυτή δεν ήταν το μεγάλο τρίποντο του 3D που πάντως έμελλε να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό. «Στην επόμενη επίθεση ο Σάρας (σ.σ. Γιασικεβίτσιους) πήρε το σουτ για την Μπαρτσελόνα και αστόχησε και πήραμε μία σπουδαία νίκη για μας. Κι αυτό γιατί είχαμε ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1 και αυτό ήταν μεγάλη επιτυχία», για να εξηγήσει το γιατί. «Θυμάμαι πριν ξεκινήσει η σειρά όλοι έλεγαν πως θα τελειώσει 3-0 για τη Μπάρτσα αλλά με τη νίκη μας τους διαψεύσαμε».

«Τα πάντα θα κριθούν στις μικρές λεπτομέρειες»

Από εκείνο το βράδυ μέχρι το σημερινό και πάλι στο Παλαού Μπλάου Γκράνα θα έχουνε περάσει σχεδόν 8,5 χρόνια. Τόσο έχει μεγαλώσει ο Μασιούλις αλλά και άπαντες που ήταν τότε στο παρκέ. Μεταξύ αυτών και ο τότε γκαρντ της Μπαρτσελόνα και σημερινός της προπονητής ο Γιασικεβίτσιους ενώ στον Παναθηναϊκό συνεχίζει να υπάρχει ο τότε του προπονητής Αργύρης Πεδουλάκης στο πόστο του τεχνικού διευθυντή της ΚΑΕ και στο τεχνικό τιμ θα βρίσκεται και στο σημερινό παιχνίδι ο Γιώργος Βόβορας.

«Τώρα ο Σάρας είναι προπονητής της Μπαρτσελόνα, ενώ στον Παναθηναϊκό ο Βόβορας και ο Πεδουλάκης είναι ακόμα στην ομάδα με τον καθένα να είναι στο πόστο του. Όλοι έχουν γνώση και του αθλήματος αλλά και των καταστάσεων ενός τέτοιου παιχνιδιού. Και οι δύο ομάδες όπως τις έχω παρακολουθήσει παίζουνε με τακτική υψηλού επιπέδου, για αυτό και θεωρώ πως στο σημερινό παιχνίδι τα πάντα θα κριθούν στις μικρές λεπτομέριες. Ολοι αγαπάνε το μπάσκετ και μπορώ να πω πως έχουνε εμμονή με το άθλημα».