Η ευκαιρία του Κόντιτ με φόντο την πρωτιά του Προμηθέα
i

Τζορτζ Κόντιτ/ © Intime

Η ευκαιρία του Κόντιτ με φόντο την πρωτιά του Προμηθέα

Πάρης Τσελεπίδης • 11:44 - 29.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Προμηθέας θα υποδεχτεί στην Πάτρα την Τούρκ Τέλεκομ (19:30, Novasports Prime) για την 6η αγωνιστική των ομίλων του EuroCup θέλοντας τη νίκη για τη μοναξιά της κορυφής. Σκέψεις για τον Τζορτζ Κόντιτ.

Η ομάδα της Πάτρας όπως και η τουρκική τη στιγμή αυτή μετά την 5η αγωνιστική στον Β΄ όμιλο έχουνε αμφότερες ρεκόρ 4-1 όπως και η Γκραν Κανάρια. Αυτό σημαίνει πως όποια βγει νικήτρια μπορεί να μείνει ακόμη μόνη της στην κορυφή, στην περίπτωση που οι Ισπανοί ηττηθούνε αύριο στην Ιταλία από τη Τρέντο.

Στα ευχάριστα για τον Μάκη Γιατρά είναι ότι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Ωστόσο στο διήμερο που ακολούθησε ο τεχνικός των Πατρινών φρόντισε εκτός από την επισήμανση των λαθών να δουλέψει στη ψυχολογία των παικτών του.

Παρόλα αυτά ο Γιατράς θα ήθελε να δει στο σημερινό πολύ δυνατό παιχνίδι της ομάδας του τον Τζορτζ Κόντιτ να επαναλαμβάνει μία εμφάνιση ανάλογη με εκείνες στην προετοιμασία. Ο 22χρονος Πορτορικανός σέντερ του Προμηθέα κινείται... σε ρηχά νερά με αποτέλεσμα να έχει χάσει τη θέση του στη βασική πεντάδα. Εκεί όπου βρίσκεται με το σπαθί του ο συνομίληκός του διεθνής μας Γιώργος Τανούλης.

Δεν είναι τυχαίο πως μετά και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό η εμφάνιση του Κόντιτ είναι επόμενο να έχει προβληματίσει τον Γιατρά. Ο Έλληνας τεχνικός αν και τσεκάρει με τους συνεργάτες του αγορά δεν θέλει να βιαστεί δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή του να περιμένει την ανάκαμψη του Πορτορικανού σέντερ.

Τέλος κι αν το ρεκόρ μετά την 5η αγωνιστική είναι το ίδιο για Προμηθέα και Τουρκ Τέλεκομ υπάρχει μία σημαντική διαφορά στο μπάτζετ των δύο ομάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό των Πατρινών αγγίζει το 1 εκ. ευρώ ενώ αυτό των Τούρκων φέρεται να είναι τέσσερις φορές πάνω δηλαδή περίπου στα 4 εκ. ευρώ.