Η FIBA τιμώρησε την ΑΕΚ με τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών
i

© Intime

Η FIBA τιμώρησε την ΑΕΚ με τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

Sportal newsroom 13:15 - 14.12.2022

Τα επεισόδια στο ματς της Ενωσης με τη Ρέτζιο Καλάμπια στο κλειστό των Άνω Λιοσίων οδήγησαν στην «καμπάνα». Η ΑΕΚ θα κάνει έφεση.

Στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Ρέτζιο Εμίλια για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League, που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη (7/12) και νίκησε η Ένωση, φίλαθλοι της ομάδας επιτέθηκαν στους λιγοστούς οπαδούς του ιταλικού συλλόγου που βρέθηκαν στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Προφανώς, το κρατούσαν… μανιάτικο, από την επιθετική συμπεριφορά των Ιταλών προς τους (επίσης λιγοστούς) φίλους της ΑΕΚ που είχαν ταξιδέψει στην βόρεια Ιταλία για το ματς του πρώτου γύρου. 

Αυτό βέβαια, δεν αποτελεί δικαιολογία για κανέναν και ο αθλητικός δικαστής της FIBA αποφάσισε πως η ΑΕΚ θα τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Η ΚΑΕ, που είχε καταδικάσει τα επεισόδια και μάλιστα είχε ενημερώσει πως «θα πρέπει να ταυτοποιηθούν αυτοί που έκαναν τα επεισόδια για να μην την… πληρώσει η ομάδα, τώρα θα κάνει έφεση. 

Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που δεν μειωθεί η ποινή ανακοίνωσε πως «οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, θα παραλάβουν ένα εισιτήριο-δώρο (για ακόμη ένα άτομο επιλογής τους) για τις τρεις επόμενες εντός έδρας αναμετρήσεις της Basket League, με αντιπάλους τον ΠΑΟΚ, Περιστέρι και Λαύριο».