«Η οπαδική βία δεν είναι κομμάτι του αθλητισμού. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο!»

«Η οπαδική βία δεν είναι κομμάτι του αθλητισμού. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο!»

Sportal newsroom 14:30 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:30 - 07.12.2023

Μία αθλήτρια του Ολυμπιακού, η Ιωάννα Διέλα και μια του Παναθηναϊκού, η Διονυσία Αλεξανδρή, συναντήθηκαν στο Πειραιά, επισκέφτηκαν το ανοιχτό γήπεδο του Πορφύρα, το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Σχολείο EPS και πέρασαν στους μαθητές ένα μήνυμα κατά της οπαδικής βίας.

Ένα μήνυμα κατά της οπαδικής βίας πάντα είναι χρήσιμο να ακούγεται και ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να ειπωθεί ταυτόχρονα, με ένα στόμα και μια φωνή, από στελέχη των δύο μεγαλύτερων ομάδες της χώρας. 

Και αυτή τη φορά υπήρχε ομοφωνία, όταν η αθλήτρια του Ολυμπιακού, Ιωάννα Διέλα και η Διονυσία Αλεξανδρή του Παναθηναϊκού έκαναν παρέα μία βόλτα στον Πειραιά, επισκέφθηκαν τους μαθητές του Ευρωπαϊκού Προτύπου – EPS Σχολείου, αλλά και το παραλιακό ανοικτό γήπεδο του Πορφύρα. Είχαν μία συνομιλία με την διευθύντρια της προαναφερόμενης σχολικής μονάδας, Διονυσία Αλεξάκη και μετέφεραν παρουσία και των παιδιών ένα σημαντικό μήνυμα.  

«Αυτό που προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε στα παιδιά ήταν η πραγματική πλευρά του αθλητισμού», δήλωσαν αρχικά και πρόσθεσαν πως «εστιάζουμε στα οφέλη και τα πλεονεκτήματα. Τις αξίες του αθλητισμού, το πόσο συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας ενός ατόμου και στην κοινωνικοποίηση γενικότερα. Στην ευγενή άμιλλα. Η οπαδική βία δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό! Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο». 

Από τη συζήτηση των αθλητριών με τους μαθητές προέκυψε και η αναφορά στα τραγικά γεγονότα οπαδικής βίας που σημειώθηκαν πρόσφατα και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του Άλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσούρη.