Η κίνηση της Euroleague που «δείχνει» επέκταση προς Ντουμπάι

Ντέγιαν Μποντιρόγκα

i

©Intime

Η κίνηση της Euroleague που «δείχνει» επέκταση προς Ντουμπάι

Χρήστος Τσάλτας 17:27 - 28.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:28 - 28.10.2023

Μια σημαντική κίνηση με το βλέμμα στην επέκταση της Euroleague αναμένεται να λάβει χώρα την φετινή σεζόν, με το Ντουμπάι να διοργανώνει ένα τουρνουά Adidas Next Generation.

Ta τουρνουά Adidas Next Generation αποτελούσαν ανέκαθεν σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη των μικρών ηλικιών για τα κλαμπ που αγωνίζονται στις διοργανώσεις της Euroleague. Η λίγκα από την Βαρκελώνη άλλωστε δίνει μεγάλο βάρος σε αυτό το κομμάτι, κάτι που φαίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρα τα τελευταία χρόνια, όπου θρύλοι του αθλήματος, όπως ο Βασίλης Σπανούλης και ο Πέτερι Κόπονεν καθοδήγησαν επίλεκτες ομάδες της διοργάνωσης.

Τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες φίλαθλοι του μπάσκετ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προκριματικό τουρνουά στην Πάτρα, λόγω της παρουσίας του Προμηθέα στο Eurocup. Με την αποχώρηση των Πατρινών ωστόσο δεν θα υπάρξει διεξαγωγή του εν λόγω τουρνουά στη χώρα μας για τη σεζόν που έρχεται.

Όσον αφορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ήδη το Παρίσι και το Βελιγράδι θα διοργανώσουν ένα τουρνουά. Η μεγάλη έκπληξη όμως έρχεται από το Ντουμπάι, το οποίο θα διοργανώσει και αυτό με τη σειρά του ένα Adidas Next Generation Tournament, σε μια κίνηση που δείχνει πως η εξάπλωση της Euroleague στην Μέση Ανατολή και ιδίως στο Ντουμπάι συνεχίζεται με γοργό ρυθμό.