H κόρη του ΝτεΡόζαν που με τα ουρλιαχτά της τρόμαξε τους Τορόντο Ράπτορς (vids)

Ντίαρ ΝτεΡόζαν

i

printscreen

H κόρη του ΝτεΡόζαν που με τα ουρλιαχτά της τρόμαξε τους Τορόντο Ράπτορς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:56 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:57 - 13.04.2023

Ο Ντίαρ ΝτεΡόζαν πανηγύρισε μαζί με τον πατέρα της ΝτεΜάρ και τους συμπαίκτες του στους Μπουλς τη νίκη επι των Τορόντο Ράπτορς. Και για να κατακτηθεί αυτή η... άμυνα της 9χρονης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις 18 άστοχες βολές των Πτερόσαυρων και ειδικά στην κρίσιμη εκτέλεση του Πασκάλ Σιάκαμ 50'' πριν το τέλος του αγώνα.

Αν δεν ήταν ο Ζακ ΛαΒίν με τους 39 πόντους και την κυριαρχική του εμφάνιση κόντρα στους Ράπτορς οι Σικάγο Μπουλς θα είχαν πρόβλημα. Διότι η μικρή Ντίαρ, κόρη του σταρ σταρ των Ταύρων, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, έκανε σπουδαία δουλειά, αλλά δεν θα μπορούσε μόνη της -χωρίς την ανάλογη βοήθεια- να σταματήσει την ομάδα του Καναδά. Τους εμπόδισε πάντως, αρκετές φορές στην προσπάθειά τους να ευστοχήσουν. Η... άμυνά της ήταν σπάνια και αποτελεσματική. 

Από την θέση της στην κερκίδα, κάθε φορά που οι Τορόντο Ράπτορς εκτελούσαν βολές, ακουγόταν η φωνή της ανάμεσα στο πλήθος. Ένα ουρλιαχτό έντονο και απαιτητικό που τρύπαγε τα αυτιά των Πτερόσαυρων. Είναι χαρακτηριστική η στιγμή που ο Πασκάλ Σιάκαμ, πενήντα δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση της τελευταίας περιόδου υπό την τσιρίδα της Ντίαρ αστόχησε στην ελεύθερη βολή που θα μείωνε σε 104-103. 

Δεν ήταν η μόνη στιγμή που εμπόδισε τους αντιπάλους του πατέρα της, ο οποίος με τη σειρά του είχε 23 πόντους. Συνολικά οι Ράπτορς έχασαν 18 ελεύθερες βολές και η Ντίαρ ήταν εκεί σε όλες για να δημιουργήσει αρνητική ενέργεια στους γηπεδούχους. Μονο ο Σιάκαμ και αστόχησε έξι φορές (5/11) γεγονός πολύ παράξενο για την ποιότητά και τους μέσους όρους τους. Μαζί με τον OG Ανουνόμπι, μόνοι οι δυο τους, βρήκαν... σίδερο 11 φορές. 

H Nτίαρ είχε προετοιμαστεί μέρες για αυτό το ματς. Άλλωστε, είχε... φαγωθεί. Ζητούσε επίμονα από τον πατέρα της να την πάρει μαζί της στο Τορόντο, εκεί που γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα πέντε χρόνια της στον πλανήτη. Έφυγε μαζί με την οικογένειά της -πριν τέσσερα χρόνια- όταν ο πατέρας έγινε ανταλλαγή στο Σαν Αντόνιο. Τώρα επέστεψε και με τον τρόπο της έβαλε ένα λιθαράκι στη νίκη των Μπουλς, που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην οκτάδα της Δύσης κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ. 

«Ευτυχώς την πήρα μαζί μου και μας βοήθησε», είπε χαμογελώντας ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν στη συνέντευξη Τύπου, ενώ παραδέχτηκε και το λάθος που παραλίγο να κάνει. «Στην αρχή της είχα αρνηθεί το ταξίδι στο Τορόντο, γιατί είχε σχολείο, αλλά τελικά με έπεισε» και απ' ότι όλοι καταλάβαμε η νεαρή αν βάλει κάτι στο μυαλό τους το πετυχαίνει.