«Η Μονακό θα παίξει του χρόνου στην Euroleague ό,τι και αν συμβεί φέτος»

«Η Μονακό θα παίξει του χρόνου στην Euroleague ό,τι και αν συμβεί φέτος»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:06 - 11.01.2023 / Ανανεώθηκε: 18:08 - 11.01.2023

Μονακό και Euroleague μοιάζει δεδομένο πως θα συνεχίσουν μαζί, με τους ανθρώπους της διοργάνωσης να θέλουν να κρατήσουν τον σύλλογο, ό,τι και να γίνει φέτος.

Η Μονακό φαίνεται πως θα λάβει μέρος στην EuroLeague και την επόμενη χρονιά, ακόμη κι αν η ομάδα δεν περάσει στα πλέι οφς!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η L'Equipe, οι άνθρωποι της Μονακό έλαβαν εγγυήσεις ότι θα παίξουν στην διοργάνωση και τη σεζόν 2023-24, ό,τι και να συμβεί φέτος! 

«Το να πούμε ότι η θέση είναι ήδη «εγγυημένη» δεν είναι τεχνικά αληθές. Αλλά θα το πω με αυτόν τον τρόπο: θέλουμε η Μονακό να συνεχίσει να εξελίσσεται στην EuroLeague », δήλωσε στην L'Equipe ο διευθύνων σύμβουλος της EuroLeague Μάρσαλ Γκλίκμαν.

Η L'Equipe προσθέτει ότι η συμμετοχή της Μονακό θα χρειαστεί και επικύρωση από τους μετόχους της EuroLeague.

«Υπάρχουν 18 σύλλογοι και 13 έχουν άδειες μόνιμων μελών . Ένας από αυτούς τους μετόχους, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχει μείνει εκτός, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό μας δίνει λίγο χώρο. Αν υποθέσουμε ότι η ΤΣΣΚΑ δεν θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν –ακόμα κι αν κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει από γεωπολιτική άποψη– η διατήρηση της Μονακό δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα. Μόλις επανενσωματωθεί η Μόσχα, θα είναι πιο περίπλοκο», πρόσθεσε ο Γκλίκμαν και συμπλήρωσε ότι «Σε κάθε περίπτωση, το πιο απλό πράγμα για τη Μονακό θα ήταν να προκριθεί λόγω των αποτελεσμάτων. Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι, θέλουμε τη Μονακό. Θέλουμε να είναι μέρος της οικογένειας της EuroLeague και είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι σύντομα θα μπορέσουν να χτίσουν ένα νέο γήπεδο με την απαιτούμενη χωρητικότητα».