Η Ελληνική ομογένεια τίμησε στο Σικάγο τον Νίκο Γκάλη
i

©facebook

Η Ελληνική ομογένεια τίμησε στο Σικάγο τον Νίκο Γκάλη

Ο «γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ βρίσκεται στο Σικάγο για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου ως επίτιμος καλεσμένος και χθες βράδυ βραβεύτηκε στο ελληνικό προξενείο.

Ακόμη μια σημαντική βράβευση αλλά με ιδιαίτερη σημειολογική αξία, έλαβε χθες το βράδυ ο Νίκος Γκάλης, ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών. Στη χώρα που γεννήθηκε, τις ΗΠΑ και στο Σικάγο αυτή τη φορά, βραβεύτηκε από την ελληνική κοινότητα σε μια πολύ όμορφη δεξίωση που έγινε προς τιμήν του. Ο Ελληνοαμερικανός θρύλος αγκαλιάστηκε θερμά από την ελληνοαμερικανική κοινότητα του Σικάγου σε μια γιορτή με κεντρικό σημείο αναφοράς, τα εξαιρετικά του επιτεύγματα στο μπάσκετ.

Τον «γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ υποδέχτηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην πόλη, Εμμανουήλ Κουμπαράκης ο οποίος μάλιστα έγραψε: «ποιος είναι καλεσμένος στην πόλη; Ο Έλληνας θρύλος και Hall of Famer, Νίκος Γκάλης». Ο Γκάλης ήταν φανερά συγκινημένος αλλά και αρκετά ευδιάθετος και συνομίλησε με όλο τον κόσμο που ήταν στην εκδήλωση ενώ σήμερα, ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου θα παραβρεθεί και στις εκδηλώσεις της ομογένειας με αποκορύφωμα φυσικά την μεγάλη παρέλαση.