Η Βαλένθια «εγκλώβισε» τη Βίρτους στην Ισπανία

Κρις Τζόουνς

i

Photo by Juan Navarro/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Βαλένθια «εγκλώβισε» τη Βίρτους στην Ισπανία

Νίκος Καλαμπάκας 23:24 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:37 - 21.12.2023

Την 9η της νίκη σε 16 αγώνες στη φετινή Euroleague Πήρε η Βαλένθια, η οποία επικράτησε της Βίρτους με σκορ 79-71.

Η Βαλένθια ήταν η ομάδα που πήρε τη νίκη στον αγώνα με τη Βίρτους, ο οποίος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι Ισπανοί επικράτησαν με σκορ 79-71 και φιγουράρουν στις υψηλές θέσεις της κατάταξης, βάζοντας πλώρη για τα playoffs της φετινής Euroleague

Η εξέλιξη του αγώνα 

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στην 1η του περίοδο, με τις δύο ομάδες να δίνουν δυνατές μονομαχίες και να δείχνουν ότι αμφότερες ήθελαν τον αγώνα πολύ. Με αιχμή του δόρατος τον Κρις Τζόουνς η Βαλένθια προσπαθούσε να πάρει κεφάλι, κάτι που κατάφερε μετά το πρώτο πεντάλεπτο. 

Η Βίρτους ωστόσο δεν άφησε τους Ισπανούς να ξεφύγουν και βρισκόταν συνεχώς κοντά στο σκορ. Στην ανάπαυλα της 1ης περιόδου οι παίκτες του Μουμπρού προηγούνταν με 26-21, όμως το σκηνικό άλλαξε στη συνέχεια. 

Η ομάδα του Μπάνκι μπήκε πιο δυνατά μετά το 10' με τους Λούντμπεργκ και Κορτνινιέ να αναλαμβάνουν δράση και να της δίνουν προβάδισμα. Στο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 37-47 και όλα έδειχναν ότι θα οδεύαμε σε θρίλερ. 

Η τρίτη περίοδος βρήκε τη Βαλένθια πιο αποφασισμένη. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν τη γνωστή φετινή τους άμυνα και κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του αγώνα. Οι παίκτες του Μπάνκι από την πλευρά τους ήταν κι αυτοί σκληροί στο παιχνίδι τους, όμως είδαν τους αντιπάλους τους να έχουν αυτοπεποίθηση και να παίρνουν τον ρόλο του οδηγού. Στο 30' η διαφορά ήταν στο +6 για τους Ισπανούς(60-54), ωστόσο δεν ήταν αρκετή ώστε να εξασφαλίσει τη νίκη στους Ισπανούς. Δραματικό ήταν το φινάλε της αναμέτρησης. 

Η Βίρτους κατάφερε να παραμείνει κοντά στο σκορ, η Βαλένθια είχε το προβάδισμα , όμως δεν ήταν τέτοιο που της εξασφάλιζε τη νίκη. Οι δύο ομάδες έδιναν φοβερές μάχες για τη νίκη, με τους Ισπανούς να διατηρούν ισχνό προβάδισμα και να δείχνουν ότι αν και δύσκολα, θα επικρατούσαν. Όπως και τελικά έγινε, αφού παρά τις προσπάθειες των Ιταλών να κάνουν την ανατροπή, αυτή δεν έγινε ποτέ.

MVP

Ο Κρις Τζόουνς για μια ακόμα φορά ήταν ο κινητήριος μοχλός των Ισπανών. Ο γκαρντ της Βαλένθια έκανε ένα ακόμα καταπληκτικό παιχνίδι, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. 

Το κλειδί της αναμέτρησης

Η άμυνα της Βαλένθια φέτος είναι για σεμινάριο και σε ένα ακόμα παιχνίδι οι παίκτες του Μουμπρού το απέδειξαν. Οι Ισπανοί μπλόκαραν τα ριμπάουντ των αντιπάλων και κατάφεραν να τους περιορίσουν αισθητά, χωρίς να τους δίνουν παρακάτω κατοχές.

Διαιτητές

Τόμισλαβ Χορντόφ, Ρόμπερτ Βίκλίτσκι, Βασίλης Πιτσίλκας

Επόμενη αγωνιστική

Η Βαλένθια δοκιμάζεται στην έδρα της Μπάγερν ενώ η Βίρτους ταξιδεύει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει την Παρτίζαν

Δεκάλεπτα: 26-21, 37-47, 60-54, 79-71

Δείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης