Καλαϊτζάκης: «Είμαστε σε καλό δρόμο, πάμε για τη νίκη στη Βαρκελώνη - Tα νέα για τον Σλούκα τα μάθαμε το πρωί...»

Καλαϊτζάκης: «Είμαστε σε καλό δρόμο, πάμε για τη νίκη στη Βαρκελώνη - Tα νέα για τον Σλούκα τα μάθαμε το πρωί...»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:30 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:43 - 02.11.2023

O Παναγιώτης Καλαϊτζάκης τη μέρα που μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μπήκαν στο αεροπλάνο με προορισμό τη Βαρκελώνη για το ματς της Παρασκευής (3/11) κόντρα στην Μπαρτσελόνα εξήγησε πως «παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες» και πως «θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Μετά τη νίκη στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού, η ψυχολογία του Παναθηναϊκού ανέβηκε μερικά επίπεδα, αλλά η πορεία συνεχίζεται και οι απαιτήσεις όλο και θα αυξάνονται όσο η σεζόν προχωράει σε βάθος. Την Παρασκευή (3/11) οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στο Palau Blaugrana την Μπαρτσελόνα για την έκτη αγωνιστική της EuroLeague και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ξεκαθάρισε πως «πήραμε μία μεγάλη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Τώρα, επανερχόμαστε στην ευρωπαϊκή διοργάνωση και εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά θεωρώ πως ως ομάδα είμαστε σε καλό δρόμο». 

Η «Μπάρτσα» σύμφωνα με τον 24χρονο γκαρντ/φόργουορντ του Παναθηναϊκού είναι «μία από τις καλύτερες ομάδες στην Εuroleague και μία από τις πιο φορμαρισμένες στο ξεκίνημα της σεζόν. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και να πάρουμε τη νίκη, μία εκτός έδρας νίκη, που θα μας βοηθήσει ψυχολογικά».

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν σύμφωνα με τις οδηγίες του Εργκίν Αταμάν είναι το γεγονός ότι «η Μπαρτσελόνα έχει πολλά επιθετικά όπλα και μεγάλα ονόματα. Διαθέτει παίκτες όπως οι Ουίλι, ο Λαπροβίτολα και ο Βέσελι, που είναι πολύ καθοριστικοί, και αυτούς θα πρέπει να προσέξουμε και να σταματήσουμε».

Στην προσπάθεια αυτή η ομάδα δεν θα έχει στο πλευρό της τον τραυματία Λούκα Βιλντόζα, αλλά και τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος νοσηλεύεται με γαστρεντερίτιδα. «Για τον Κώστα δεν το ξέραμε, το μάθαμε το πρωί», παραδέχτηκε ο Καλαϊτζάκης και κατέληξε πως «μαζί με τον Λούκα είναι δύο βασικοί μας πυλώνες. Ο Σλουκας ήταν σε καλή κατάσταση και είναι και αρχηγός μας, αλλά αρρώστησε και έμεινε εκτός. Στόχος μας είναι προσπαθήσουμε όλοι οι υπόλοιποι για τη νίκη. Αυτό πάμε να κάνουμε».

Sportal Euroleague Show με Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και όλα τα highlights της ημέρας

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!