Οργισμένο μήνυμα της Καπογιάννη για την κακοποίηση γυναικών

Ελένη Καπογιάννη

i

©Intime

Οργισμένο μήνυμα της Καπογιάννη για την κακοποίηση γυναικών

Νίκος Καλαμπάκας 16:37 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:38 - 07.04.2024

Σχόλιο για την κακοποίηση γυναικών έκανε η προπονήτρια του Παναθηναϊκού, Ελένη Καπογιάννη, μετά τη νίκη της ομάδας της επί των Εσπερίδων.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε των Εσπερίδων με σκορ 75-58 στο πρώτο τους παιχνίδι για τα playoffs της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και η κόουτς της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη, στις δηλώσεις της μετά τον αγώνα στάθηκε και σε θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία.

Η ίδια σχολίασε το θέμα της κακοποίησης των γυναικών στην εποχή μας, επισημαίνοντας ότι δεν νοείται να μην υπάρχουν παραδειγματικές τιμωρίες, στέλνοντας μήνυμα στις γυναίκες ότι θα πρέπει να βγουν μπροστά, ώστε να σταματήσει να υφίσταται το φαινόμενο:

«Θέλω να μου επιτρέψετε να πω κάτι. Γίνονται διάφορα στην κοινωνική μας ζωή, δεν νοείται το 2024 να υπάρχει κακοποίηση στις γυναίκες και να μην υπάρχει παραδειγματική τιμωρία. Αυτό μας δημιουργεί οργή, είμαστε γυναικείος αθλητισμός. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στις γυναίκες ότι πρέπει να βγούμε μπροστά. Πρέπει να πάψουν αυτά τα γεγονότα, έλεος πια. Ελπίζω να γίνει κάτι καλύτερο και οι δράστες να τιμωρηθούν. Τέλος αφιερώνω τη νίκη μας στον Νίκο Γατή που βρίσκεται στο νοσοκομείο, παίξαμε και για αυτόν», είπε η κα Καπογιάννη.

Για τον αγώνα, νωρίτερα είχε επισημάνει:

«Καταρχάς έχουμε 1.5 μήνα να παίξουμε δυνατό παιχνίδι και αυτό λέει πολλά. Ναι δεν ήμασταν σκληροί πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι. Στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιαστήκαμε πολύ βελτιωμένοι. Σίγουρα έχουμε τις απουσίες, έχουμε κορίτσια που έρχονται από τραυματισμό δεν έχουμε βρει χημεία. Η Πηνελόπη είχε σήμερα ένα τράβηγμα δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Θέλω να πω ότι το χτίζουμε και προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Πιστεύω όμως ότι αυτά τα παιχνίδια μας κάνουν καλό να ετοιμαστούμε για τους τελικούς».

Tags: