Καστρίτης: «Η νίκη απέναντι στην Καρδίτσα είναι πιο σημαντική από εκείνη με την Τουρκ»

Γιάννης Καστρίτης

i

©Intime

Καστρίτης: «Η νίκη απέναντι στην Καρδίτσα είναι πιο σημαντική από εκείνη με την Τουρκ»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:11 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:46 - 23.10.2023

Όλα όσα είπε ο Γιάννης Καστρίτης μετά τη νίκη του Άρη απέναντι στην Καρδίτσα.

Ο Άρης έκανε μια συγκλονιστική ανατροπή και κέρδισε εν τέλει την Καρδίτσα με 69-61, παίρνοντας μια νίκη που, σύμφωνα με τον Γιάννη Καστρίτη, είναι πιο σημαντική από εκείνη κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ για το EuroCup.

Ο προπονητής του Άρη στάθηκε αρχικά στο άδειασμα ενέργειας που χαρακτήρισε την ομάδα του. «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί ήταν ένα τρομερά δύσκολο παιχνίδι όπου η ομάδα ήταν άδεια από ενέργεια με συνέπεια να αντιμετωπίσουμε τρομερά προβλήματα κι εκεί ο κόσμος μας έδωσε μεγάλη ώθηση», είπε ο Γιάννης Καστρίτης και αφιέρωσε τη νίκη στον οπαδό του Άρη, τον Βαγγέλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο. «Εύχομαι δύναμη και θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Βαγγέλη», είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης. «Η αποψινή νίκη είναι μεγαλύτερη από αυτή που κάναμε απέναντι στην Τουρκ γιατί ήταν το αμέσως επόμενο παιχνίδι και πέρα από το ψυχολογικό, φάνηκε ότι είχαμε άδειασμα από ενέργεια. Αυτό το άδειασμα δεν έχει να κάνει με τυχόν υποτίμηση αντιπάλου αλλά μετά από μια σειρά δύσκολων αγώνων έρχεται φυσιολογικά. Δεν παίξαμε καλά αλλά καταφέραμε να μείνουμε ενωμένοι και πήγαμε κατοχή με κατοχή. Δεν είναι τόσο εύκολο να κερδίζεις όταν έχεις διαδοχικά παιχνίδια», είπε.

Ο Γιάννης Καστρίτης ρωτήθηκε για τον Μπλούμπεργκς και ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι διαθέσιμος για τη Σλασκ και αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι», είπε και ρωτήθηκε για τον Κρις Μπάνκστον. «Είμαστε μια ομάδα που στηρίζει πολλά στην προπονητική διαδικασία. Έχει να κάνει με τον τρόπο που παίζουμε. Όταν έχεις διαδοχικά παιχνίδια, οι προπονήσεις είναι περιορισμένες, οπότε παρότι αφομοιώνει αυτά που του δίνουμε δεν είναι τόσο απλή η προσαρμογή του. Τον χρειαζόμαστε, κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τον εντάξουμε αλλά αυτό πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο».

Εκεί ρωτήθηκε για το γεγονός ότι πλην του Βασίλη Τολιόπουλο ο Άρης δείχνει να μην έχει άλλο σταθερό τρόπο έκφρασης στην επίθεση. «Είναι μια προφανής διαπίστωση. Προφανώς το βλέπουμε και το νιώθουμε. Γίνεται συζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες ακόμη και για ομάδες της Euroleague που δείχνουν ανετοιμότητα έχοντας να διαχειριστούν πολλούς τραυματισμούς. Είμαστε στην ίδια κατηγορία. Στο διάστημα που ήταν να παίξουμε τα πέντε δυνατά φιλικά είχαμε μεγάλο αριθμό τραυματιών. Κι έτσι αυτή η δουλειά γίνεται στα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Άρα αυτοί οι αγώνες πέρα από επίσημοι είναι και προετοιμασίας. Γι’ αυτόν τον λόγο παίκτες οι οποίοι ήταν και την περασμένη σεζόν φαίνεται ότι είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Προσωπικά όμως σας διαβεβαιώνω ότι όλοι δουλεύουν στο 100% γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε υποστήριξη και αγάπη στα παιδιά. Αυτό όμως που πρέπει να κρατάμε είναι ότι χρειαζόμαστε μεν περίπου ενάμιση μήνα για να φτάσουμε στο επίπεδο ομοιογένειας που θέλουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κερδίσουμε. Το έχω ξαναπεί ότι δεν χρησιμοποιώ δικαιολογίες αλλά το διάστημα του μονταρίσματος συνδυάστηκε και με σοβαρές απουσίες που είχαμε στα πρώτα επίσημα παιχνίδια».