Κοντά σε Όστιν Κόλινς η Ζάλγκιρις

Κοντά σε Όστιν Κόλινς η Ζάλγκιρις

Νίκος Καλαμπάκας 21:51 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:51 - 09.12.2023

H Ζάλγκιρις τρέχει να καλύψει τα κενά των Μπουτσεβίτσιους και Λεκαβίτσιους και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Basketnews.com βρίσκεται κοντά στο να υπογράψει τον Όστιν Κόλινς.

Ο Όστιν Κόλινς είναι ο εκλεκτός του Μακσβίτις στη Ζάλγκιρις προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Λεκαβίτσιους  που υποβλήθηκε σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας. Ο γκαρντ από τις ΗΠΑ έχει πλούσια θητεία σε ομάδες της Euroleague και ο κόουτς της ομάδας του Κάουνας θεωρεί ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της. 

Σύμφωνα με τον Γιόνας Λέξας του BasketNews , οι πρωταθλητές Λιθουανίας διαπραγματεύονται τις τελικές λεπτομέρειες του συμβολαίου με τον Όστιν Χόλινς και οι δύο πλευρές είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας.

Η Ζαλγκίρις χρειαζόταν έναν παίκτη στην περιφέρειά της αφού οι Άρνας Μπουτκεβίτσιους και Λούκας Λεκαβίτσιους θα μείνουν για μεγάλο διάστημα εκτός ενδεκάδας.

Το πρόγραμμα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Euroleague μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου
EUROLEAGUE

17:18 - 09.12.2023

Το πρόγραμμα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Euroleague μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου της Euroleague, το Sportal σας παρουσιάζει το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν από έναν εντός έδρας αγώνα μέχρι να ολοκληρώσουν τον μισό φετινό... μαραθώνιο, όμως οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν πιο βατούς αντιπάλους.

Ο 32χρονος γκαρντ ήταν την περασμένη σεζόν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο τον Ιανουάριο που τον κράτησε εκτός δράσης για το μεγαλύτερο μέρος του 2023. Ο Χόλινς είχε συμβόλαιο με τον ισραηλινό σύλλογο, αλλά λύθηκε στο καλοκαίρι.

Τη σεζόν 2022-23 της EuroLeague, ο Χόλινς έπαιξε 19 αγώνες, κατά τους οποίους βρισκόταν 9,5 λεπτά στο παρκέ, έχοντας κατά μέσο όρο 1,8 πόντους, 1,3 ριμπάουντ και 0,9 στο PIR. Ο Χόλινς πέρασε 4 σεζόν στην Ευρωλίγκα με Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου και Μακάμπι.

Στατιστικά, η πρώτη του σεζόν, 2019-2020, ήταν η καλύτερη. Με τη Ζενίτ είχε μέσο όρο 10,4 πόντους και 7,9 στο PIR.