Το όνομα του Κώστα Παπανικολάου πήρε ανοικτό γήπεδο στα Τρίκαλα (vid)

Το όνομα του Κώστα Παπανικολάου πήρε ανοικτό γήπεδο στα Τρίκαλα (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:57 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:58 - 26.06.2023

Ο Κώστας Παπανικολάου είδε το γήπεδο του χωριού του, του Διαλεκτού Τρικάλων, στο οποίο ο ίδιος πέρασε άπειρες ώρες όταν ήταν μικρός, να παίρνει το όνομά του.

Το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στο Διαλεκτό Τρικάλων, το χωριό του Κώστα Παπανικολάου φέρει από την Δευτέρα (26/6) το όνομα του Αρχηγού του Ολυμπιακού και της Εθνικής μας ομάδας.

Σε μια σεμνή τελετή, όπως άλλωστε είναι και ο ίδιος ο Κώστας Παπανικολάου, οι άνθρωποι του Δήμου έδωσαν το όνομα του διεθνούς φόργουορντ στο γήπεδο, ενώ ο ίδιος, προκειμένου να τους ευχαριστήσει, έφερε το τρόπαιο του πρωταθλήματος Ελλάδας, προκειμένου να μπορούν μικροί και μεγάλη να φωτογραφηθούν με αυτό. 

 «Δεν φανταζόμουν ποτέ, χρόνια πριν, στην μικρή μπασκέτα που έκανα όνειρα, να μπαίνω ξαφνικά σ' ένα γήπεδο που έχει τ' όνομά μου και έχοντας πραγματοποιήσει όλα αυτά τα όνειρα. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου. Και αν καταφέρουμε σήμερα κάποιον να τον κάνουμε να αγαπήσει το μπάσκετ θα είναι επιτυχία για εμένα. Το πιο σημαντικό είναι να μην θυμάστε το γήπεδο για το όνομα που έχει πλέον αλλά για όλη αυτήν την ομορφιά που υπάρχει εδώ» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Κώστας Παπανικολάου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συνέχισε:

«Επειδή δεν μου έχει δοθεί ποτέ η ευκαιρία να μιλήσω στο χωριό μου και να τους ευχαριστήσω όλους. Η στήριξή τους είναι τεράστια. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Και τους ευχαριστώ περισσότερο γιατί όποτε έρχομαι εδώ μου συμπεριφέρονται σαν τον Κωστάκη. Και αυτό είναι που μου αρέσει. Για εμένα είναι το πιο σημαντικό γιατί βλέπουν τον άνθρωπο και όχι τον αθλητή.»

Στο 2:44:00 οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου και τα αποκαλυπτήρια του ονοματοδοσίας