Η κυριαρχία του ΛεΜπρόν συνεχίζεται και οι Λέικερς χρειάζονται άλλη μία νίκη για να αποκλείσουν τους Γκρίζλις (vids)

ΛεΜπρόν Τζέιμς

i

© photo by Ronald Martinez / Getty Images / Ideal Images

Η κυριαρχία του ΛεΜπρόν συνεχίζεται και οι Λέικερς χρειάζονται άλλη μία νίκη για να αποκλείσουν τους Γκρίζλις (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:29 - 25.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:39 - 25.04.2023

Οι Λέικερς, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να κάνει ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ (20) και να σκοράρει 22 πόντους, νίκησαν με 117-111 στο έξτρα πεντάλεπτο τους Μέμφις Γκρίζλις και πλέον προηγούνται με 3-1. Ο 38χρονος σούπερ σταρ ισοφάρισε στο τέλος της κανονικής διάρκειας με λέι απ και προστάτευσε την ομάδα του στην παράταση.

Είκοσι χρόνια μετά το ξεκίνημα της καριέρας του ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, στα 38 του χρόνια, δεν έχει χάσει κανένα από τα χαρίσματά του. Στην πραγματικότητα έχει προσθέσει ακόμα περισσότερα. Στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς με τους Μέμφις Γκρίζλις, ο... άχρονος σούπερ σταρ των Λέικερς έκανε ρεκόρ στην επαγγελματική του καριέρα με 20 ριμπάουντ, έβαλε 22 πόντους, μοίρασε 7 ασίστ και οδήγησε τους Καλιφορνέζους στη νίκη με 117-111 στην έξτρα περίοδο

Στο τέλος της κανονικής διάρκειας, ο ΛεΜπρόν ισοφάρισε σε 104-104 με λέι απ, οκτώ δέκατα πριν την ολοκλήρωση του τέταρτου δωδεκαλέπτου και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί τιμώρησε όλους τους Γκρίζλις. Και τον Ντέσμον Μπέιν που... τόλμησε να βάλει 36 πόντους και τον σούπερ σταρ του Μέμφις, Τζα Μοράντ, που έμεινε στους 19. 

Ο Γιάννης επέστρεψε με triple double, αλλά ο Τζίμι Μπάτλερ με 56 πόντους διέλυσε τους Μπακς και οι Χιτ έκαναν το 3-1 (vids)
NBA

06:19 - 25.04.2023

Ο Γιάννης επέστρεψε με triple double, αλλά ο Τζίμι Μπάτλερ με 56 πόντους διέλυσε τους Μπακς και οι Χιτ έκαναν το 3-1 (vids)

Στο παιχνίδι της ζωής του, ο Τζίμι Μπάτλερ οδήγησε τους Μαϊάμι Χιτ σε μία απίστευτή νίκη (119-114), παρά το γεγονός ότι οι Μπακς έξι λεπτά πριν από το τέλος βρίσκονταν μπροστά με 13 πόντους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε την προσπάθειά του, αλλά πλέον για να προκριθεί το Μιλγουόκι θέλει τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια.

Επίσης, έδειξε με... εκκωφαντικό τρόπο, πως ο Ντίλον Μπρουκς οφείλει να τον σεβαστεί, διότι από το... επίπεδό του δεν έχει δικαίωμα να τον αμφισβητεί (όπως έχει κάνει μέχρι τώρα) και σίγουρα αν θα συνεχίσει να το κάνει θα πρέπει να αρχίσει να δέχεται και την τιμωρία των αποφάσεων και των πράξεών του. Ο Καναδός φόργουορντ επέστρεψε από την τιμωρία που είχε προκύψει όταν χτύπησε τον ΛεΜπρόν στα γεννητικά όργανα, αλλά το ίδιο έπαθε τώρα (μεταφορικά) ο ίδιος από τον Βασιλιά και πρώτο σκόρερ όλων των εποχών. 

Οι Λέικερς πλέον προηγούνται με 3-1 και πάνε στο Μέμφις για το επόμενο παιχνίδι με στόχο να πάρουν την πρόκριση. Αν δεν τα καταφέρουν θα έχουν άλλες δύο ευκαιρίες για να το κάνουν. Και όταν το κάνουν θα συναντήσουν στον επόμενο γύρο των play offs εκεί όπου και θα αντιμετωπίσουν είτε τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, είτε τους Σακραμέντο Κινγκς που προς το παρόν βρίσκονται στο 2-2. 

Ο ΛεΜπρόν λοιπόν, ήταν καταπληκτικός στο τέταρτο ματς της σειράς, αλλά πιθανότατα οι Λέικερς δεν θα τα είχαν καταφέρει αν ο x-factor τους δεν ήταν για μία ακόμα φορά το κεντρικό γρανάζι δίπλα στον σούπερ σταρ. Ο Όστιν Ριβς που έχει εξελιχθεί σε μία πρωτεύουσα επιλογή (και) στην επίθεση της ομάδας, τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους, ως ο πρώτος σκόρερ των Λιμνανθρώπων. 

Ο Άντονι Ντέιβις δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά με τη μπάλα στα χέρια, αλλά με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 μπλοκ έβαλε το... λιθαράκι του. Ένα ακόμα τοποθέτησε και ο ΝτιΆντζελο Ράσελ με 17 πόντους.