Λαρεντζάκης: «Μας λείπει ο Μήτογλου, αλλά πάμε με όλες μας τις δυνάμεις για την πρόκριση»

Γιαννούλης Λαρεντζάκης

i

©FIBA

Λαρεντζάκης: «Μας λείπει ο Μήτογλου, αλλά πάμε με όλες μας τις δυνάμεις για την πρόκριση»

Νίκος Καλαμπάκας 14:43 - 26.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 26.08.2023

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής και πρώτος σκόρερ της πρεμιέρας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, αφού... καθάρισε τους Ιορδανούς εξήγησε πως «η απουσία του Ντίνου (Μήτογλου) είναι σημαντική, αλλά πλέον εστιάζουμε στη συνέχεια».

Η Εθνική Ελλάδος μπήκε με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA αφού στην πρεμιέρα επιβλήθηκε της Ιορδανίας με σκορ 92-71 και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης.

Ο ίδιος, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ σημείωσε ότι η εθνική ομάδα θέλει να είναι ανταγωνιστική κόντρα στις ΗΠΑ, ενώ με τη Νέα Ζηλανδία θα παλέψει για την πρόκριση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον αγώνα: 

«Βάλαμε κάποια σουτ. Όλη η ομάδα ήταν καλά. Ανοίξαμε την ένταση του αγώνα με την άμυνά μας και τρέξαμε. Το δουλεύουμε καθημερινά αυτό. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης και συνεχίζουμε.

Είναι γεγονός ότι έχουμε καλή χημεία και θέλουμε να παίξουμε ομαδικά. Διαβάζεις κάθε φορά το παιχνίδι όμως και παίζεις με τι σου δίνει ο αντίπαλος».

Για την ευστοχία της Ελλάδας: 

«Σίγουρα όταν ξεκινάς προετοιμασία με αρκετούς παίκτες, υπάρχουν δοκιμές και πάντα προσπαθεί ο καθένας να δείξει ότι αξίζει να είναι εδώ. Τα επίσημα είναι άλλη ιστορία. Εμείς όμως απλώς κερδίσαμε το πρώτο ματς και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

Για την απώλεια του Ντίνου Μήτογλου: 

«Ο Ντίνος εκτός από καλό παιδί, είναι και πολύ χρήσιμος στο γήπεδο. Κάνει σημαντικές δουλειές στο παρκέ με τα ριμπάουντ και την άμυνα του, το post παιχνίδι του. Θα μας λείψει αυτό, αλλά η υγεία είναι πάνω από όλα».

Για τους αγώνες που ακολουθούν: 

Το πρώτο βήμα έγινε! Η Εθνική νίκησε την Ιορδανία και κοιτάει... μπροστά (vids)
FIBA WORLD CUP

13:43 - 26.08.2023

Το πρώτο βήμα έγινε! Η Εθνική νίκησε την Ιορδανία και κοιτάει... μπροστά (vids)

Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου η «επίσημη αγαπημένη» συνάντησε την Ιορδανία και τη νίκησε με 92-71, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (19 πόντοι) και διψήφιους τους Ουόκαπ, Παπαπέτρου και Ρογκαβόπουλο.

«Με τις ΗΠΑ θα πάμε να παλέψουμε. Είναι δυνατή ομάδα, αλλά θα πάμε να παλέψουμε. Με την Νέα Ζηλανδία θα τα δώσουμε όλα, θέλοντας την νίκη και την πρόκριση».