Λάσο για την επιστροφή στη Μαδρίτη: «Είχα σημαδέψει αυτό το παιχνίδι από τότε που βγήκε το πρόγραμμα»

Πάμπλο Λασο

Λάσο για την επιστροφή στη Μαδρίτη: «Είχα σημαδέψει αυτό το παιχνίδι από τότε που βγήκε το πρόγραμμα»

Χρήστος Τσάλτας 12:11 - 15.12.2023

Ο Πάμπλο Λάσο δεν έκρυψε την συγκίνησή του κατά την επιστροφή του στη Μαδρίτη, ως αντίπαλος της Ρεάλ και παραδέχτηκε πως είχε σε περίοπτη θέση την αναμέτρηση στο WiZink Center από τότε που έγινε γνωστό το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Η βραδιά άνηκε στον Πάμπλο Λάσο. Ο Ισπανός προπονητής έπειτα από 11 χρόνια στην άκρη του πάγκου της Ρεάλ Μαδρίτης έζησε για πρώτη φορά την επιστροφή στην ισπανική πρωτεύουσα ως αντίπαλος. Σε ένα γήπεδο που έζησε μοναδικές στιγμές, που γεύτηκε δεκάδες χαρές και αποθεώθηκε στο διάστημα που έμεινε στον πάγκο της Ρεάλ.

Με το πέρας της αναμέτρησης της Euroleague ο Λάσο μίλησε για την επιστροφή του στην Μαδρίτη και παραδέχτηκε πως ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τον ίδιο και όσα έζησε στην ισπανική πρωτεύουσα.

Μιλώντας για την επιστροφή του στη Μαδρίτη, ως αντίπαλος της Ρεάλ, ο Λάσο τόνισε: «Είμαι πολύ ευγνώμων που οι άνθρωποι με θυμούνται τόσο έντονα εδώ. Με ανέχτηκαν για πολλά χρόνια όπως και εγώ. Ήταν πολύ συναρπαστικό. Οι άνθρωποι που με χειροκρότησαν και αναγνώρισαν τη δουλειά μου είναι η καλύτερη ανταμοιβή. Από τη μία ανυπομονούσα για το τέλος του αφιερώματος, ώστε να εστιάσω στο παιχνίδι, αλλά το Παλάου ήταν υπέροχο, κάτι που έχω βιώσει εδώ και πολλά χρόνια.

Όταν έγινε γνωστό το καλεντάρι, κοίταξα την ημερομηνία που θα έπαιζα στη Μαδρίτη. Στις 14 Δεκεμβρίου. Το είχα σημαδέψει. Ήταν πολύ συγκινητικό το πώς ο κόσμος χειροκροτούσε όρθιος. Είναι ένας τρόπος να πω ευχαριστώ και αν ήμουν στις κερκίδες και ήθελα να ευχαριστήσω κάποιον, θα το έκανα με αυτόν τον τρόπο. Τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί από αυτή την αναγνώριση; Το Παλάου ήταν υπέροχο μαζί μου, δεν είχα καμία αμφιβολία».

Ο Ισπανός κόουτς αναφέρθηκε στην πορεία των Μαδριλένων στη σεζόν, έχοντας μόνο καλά λόγια να πει για την ομάδα του Τσους Ματέο. Πριν απ' όλα όμως, αστειεύτηκε για την αποτελεσματικότητα της Ρεάλ στην αναμέτρηση. «Θα ήθελα κάποιοι από αυτούς να ήταν πιο φιλικοί και να έβρισκαν σίδερο. Η φιλία όμως δεν βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει «Κάποιοι έπαιξαν πολύ καλά. Ο τρόπος που μπήκε ο Γιουλ ήταν εντυπωσιακός. Τους άλλαξε τον ρυθμό έφερε ποιότητα και διάβασμα παιχνιδιού.

Έχουν πολλή ποιότητα στη θέση του πόιντ γκαρντ με τους Γιουλ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Καμπάτσο. Υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη με τον Χεζόνι και ο Ρούντι πάντα είναι σημαντικός στο τέλος. Ο Ρούντι τους έδωσε την αμυντική ώθηση και την ποιότητα. Μοίρασε μερικές ωραίες ασίστ. Ο Τσάτσο ήλεγχε τον ρυθμό, ο Γιουλ έβαλε σημαντικά καλάθια. Οι τρεις τους έδωσαν ώθηση στην ομάδα για να πάρει προβάδισμα και να το κρατήσει ως το τέλος».