Παίρνει τον Ξαβιέ Καστανέδα το Λαύριο

Παίρνει τον Ξαβιέ Καστανέδα το Λαύριο

Χρήστος Τσάλτας 11:56 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:04 - 09.08.2023

Το Λαύριο ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ακόμα μια σημαντική κίνηση, καθώς αναμένεται να κάνει δικό του τον Ξαβιέ Καστανέδα για την ερχόμενη σεζόν.

Έτοιμο να ολοκληρώσει ακόμα μια κίνηση για την ενίσχυση του ρόστερ του ε΄ναι το Λαύριο, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ξαβιέ Καστανέδα για την ερχόμενη σεζόν. Η ομάδα της Λαυρεωτικής είχε «κυκλώσει» την περίπτωση του Αμερικανού γκαρντ από το Σικάγο, ο οποίος θα ξεκινήσει την καριέρα του από την χώρα μας, για χάρη της ομάδας του Κώστα Μέξα.

Ο Καστανέδα διακρίνεται για την ικανότητά του στο σκοράρισμα, καθώς διαθέτει εξαιρετικό σουτ μέσης και μακρινής απόστασης, με το οποίο έκανε... θραύση στο Κολέγιο. Πιο συγκεκριμένα, είχε αγωνιστεί στο South Florida, ενώ την τελευταία τριετία βρέθηκε στο Άκρον, παίζοντας για τους Zips.

H σεζόν που έρχεται θα είναι η πρώτη της επαγγελματικής του καριέρας, καθώς δεν είχε αγωνιστεί ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο. Την σεζόν 2023-24 όμως αναμένεται να είναι ένας από τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο για την ομάδα του Κώστα Μέξα και θα προσπαθεί να αλλάξει τον ρυθμό με ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Την περασμένη σεζόν στα 31 παιχνίδια με το Άκρον ο Καστανέδα έκανε... θραύση, μετρώντας 21,7 πόντους, 4,3 ριμπάουντ, 2,9 ασίστ, 1 κλέψιμο και 41,5% στα σουτ εντός πεδιάς. Στα τρίποντα ιδίως ανέβασε επίπεδο το παιχνίδι του, καθώς από το 37,3% της σεζόν 2021-22, ανέβηκε στο 39% την σεζόν 2022-23.

Με την μεταγραφή του Καστανέδα το Λαύριο «θωρακίζει» την περιφέρειά του, με έναν παίκτη που μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στο σκοράρισμα, την ίδια στιγμή που ο Βασίλης καββαδάς θα μετακομίσει και αυτός με τη σειρά του στην ομάδα της νότιας Αττικής.

Όπως αποκάλυψε το Sportal οι επαφές του Λαυρίου με τον Καββαδά βρίσκονταν σε πολύ καλό σημείο, με τον Κώστα Μέξα να επιθυμεί την απόκτηση ενός παίκτη με εμπειρία και παραστάσεις στο υψηλό επίπεδο. Ο Έλληνας σέντερ ήταν η ιδανική περίπτωση, με τους ιθύνοντες το Λαύριο να προχωρούν την υπόθεση και ο Έλληνας σέντερ να ετοιμάζεται να φορέσει την κίτρινη φανέλα της ομάδας της Λαυρεωτικής.