Ο Μάικ Μπατίστ βοηθός του προπονητή που «τρελαινόταν» για το pick 'n roll του με τον Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό (vid)

Ο Μάικ Μπατίστ βοηθός του προπονητή που «τρελαινόταν» για το pick 'n roll του με τον Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό (vid)

Χρήστος Τσάλτας 23:38 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 00:34 - 05.07.2023

Ο Μάικ Μπατίστ αναλαμβάνει χρέη βοηθού προπονητή στους Τορόντο Ράπτορς, στο πλευρό του Ντάρκο Ραγιάκοβιτς, ο οποίος πρόσφατα αποκάλυψε πως ο Big Mike μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, στον Παναθηναϊκό, ήταν το αγαπημένο του δίδυμο pick 'n roll.

Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού γεύτηκαν πολλές χαρές και έγραψαν τη δική τους ιστορία. Χάρισαν πολλές χαρές στους φίλους του «τριφυλλιού» και έγιναν συνώνυμα μιας «χρυσής» εποχής. Το δίδυμο των Δημήτρη Διαμαντίδη-Μάικ Μπατίστ μνημονεύεται ακόμα και σήμερα για την άψογη συνεργασία του, την εκπληκτική χημεία του, αλλά και την τρομερή αποτελεσματικότητα που είχε στα παρκέ της Ευρωλίγκα.

Ο ένας «σέρβιρε», ο άλλος κάρφωνε και ξεσήκωνε το ΟΑΚΑ. Οι δυο τους έγιναν σημεία αναφοράς σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε στην Ευρώπη και μπορούσε να επιβληθεί απέναντι σε κάθε αντίπαλο, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην άκρη του πάγκου του.

Ο Ντάρκο Ραγιάκοβιτς, που γεννήθηκε στο Τσάτσακ της Σερβίας, πόλη από την οποία κατάγεται ο «Ζοτς» δεν έχει ξεχάσει ακόμα και σήμερα το δίδυμο που πήγε το pick 'n roll σε άλλο επίπεδο. Και το έφερε και πάλι στην επιφάνεια τώρα, που βρίσκεται στο απώγειο της προπονητικής του καριέρας.

Ο Ραγιάκοβιτς αποκάλυψε πως το δίδυμο των Διαμαντίδη-Μπατίστ ήταν ένα από τα αγαπημένα του ever, μαζί με αυτό των Τζον Στόκτον και Καρλ Μαλόουν, που μεγαλούργησαν στην Γιούτα, με τη φανέλα των Τζαζ, όμως είχαν την... ατυχία να βρεθούν στον δρόμο των Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν.

Η σύνδεση του Ραγιάκοβιτς με τον Μπατίστ και κατ' επέκταση με τον Παναθηναϊκό γίνεται ακόμα πιο βαθιά, καθώς ο Σέρβος προπονητής θα έχει στο πλευρό του τον «Big Mike», ο οποίος θα βρίσκεται στο τιμ των Ράπτορς ως assistant coach, ως ένας από τους ανθρώπους που θα βοηθήσουν στην βελτίωση των ψηλών, ρίχνοντας το βάρος στον Πρέσιους Ατσίουα, αλλά και στους Κρις Μπουσέ, Γιάκομπ Πόελτλ.

Έτσι λοιπόν, οι Ράπτορς, που έχουν έντονο... ευρωπαϊκό αέρα αυτό το καλοκαίρι, αναμένεται να παίξουν αρκετά το pick 'n roll, με τον Ντάρκο Ραγιάκοβιτς να έχει στο πλευρό του έναν προπονητή τον οποίο δεν δίστασε να αποθεώσει κατά τις πρώτες μέρες του στον Καναδά.